Friss hírek

Red Bull: Csak a pénz lehet az akadálya annak, hogy Hamilton a Mercedesnél maradjon

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint csakis a pénz szabhat gátat annak, hogy a Mercedes meghosszabbítsa a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton szerződését.

A német istállót irányító Toto Wolff a napokban leszögezte, a Mercedes 2021-ben is a Forma-1-ben marad, és bár nem tárgyaltak még Hamiltonnal a folytatásról, természetesen szeretnék megtartani a brit pilótát.

A hatszoros világbajnok tavaly bevallottan több alkalommal is találkozott a Ferrari elnökével, ezért az elmúlt hónapokban sokszor pletykáltak arról, idén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a Mercedesszel – ahol egyébként évi 40 millió fontot keres –, hanem az olaszokhoz szerződhet.

Lapértesülések szerint a Mercedes szezononként akár 60 millió fontot is fizethet neki a jövőben – már amennyiben tud.

„A logikus konklúzió az lenne, hogy Lewis a Mercedesnél marad, ha meg tudnak állapodni a feltételekben” – mondta a Red Bull csapatát irányító Christian Horner.

„A Mercedes szeretné megtartani őt, a kérdés azonban a pénzügyi oldal. Az autóipar jelenleg nyomás alatt van, és amikor elbocsátások vannak, nehéz megindokolni a rekordösszegű fizetéseket. Lewis pedig ebben érzékeli az értékét. Egy kiemelkedő versenyző, ennek pedig ára van, és gondolom, hogy a Mercedesnél jól tudják ezt.”

Ha Hamilton mégsem marad a Mercedesnél, az egyetlen reális opció a Ferrari lehet számára 2021-re: az olasz istállónál idén lejár Sebastian Vettel szerződése, Charles Leclerc-rel viszont nemrég 2024 végéig hosszabbítottak.

„Bernie Ecclestone mindig azt mondta, hogy a versenyzők a Ferrarinál akarják befejezni pályafutásukat. Lewis esetében viszont más lehet a helyzet” – vélekedett Horner.

„Ő egészen szokatlan, úgy tűnik, boldog ebben a környezetben. És ha ez a legversenyképesebb környezet, miért akarna váltani csak azért, hogy más színekben versenyezzen?”

A Red Bull egyébként 2023 végéig szintén hosszabbított Max Verstappennel, így az biztos, hogy náluk nem folytatja Hamilton.

„Lewis egy világbajnok, de Max van a leginkább formában az új szezon előtt. Max ereje a kerék a kerék elleni küzdelmekben felülmúlhatatlan. Az egyetlen versenyző, aki mellett hibázni láttam Lewist, az Max. Ő a jövő embere”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Red Bull: Csak a pénz lehet az akadálya annak, hogy Hamilton a Mercedesnél maradjon
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!