Red Bull: Direkt szóltunk Pereznek, hogy ne csinálja ezt a 4-es kanyarban! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Direkt szóltunk Pereznek, hogy ne csinálja ezt a 4-es kanyarban!

HIRDETÉS
Kritikával illette versenyzőjét, Sergio Perezt a Red Bull Forma-1-es csapatának motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing  during the F1 Grand Prix of Austria Sprint race at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A mexikói versenyző nem ért célba a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon, miután a futam első körében összeütközött a Mercedes pilótájával, George Russell-lel. Perez a spielbergi pálya 4-es kanyarjában próbálta kívülről megkerülni a brit pilótát, a két autó azonban összeütközött, Perez pedig a sóderágyba csúszott. Bár a Red Bull versenyzője folytatni tudta, autója jelentősen megsérült, a csapat pedig végül a kiállás mellett döntött.

Bár a versenybírók George Russellt találták vétkesnek, és meg is büntették őt futam közben 5 másodpercre, Helmut Marko elárulta, a verseny előtt direkt mondták Pereznek, hogy ne próbálkozzon abban a kanyarban kívülről.

„A rajt előtt szóltunk neki: ne menj kívülre abban a kanyarban! Nem fog összejönni” – mondta Helmut Marko a német Sky Sport F1 televíziónak. „Teljesen szükségtelen volt. Láttuk már korábban is. Nem működik. Az autó pedig megsérült, és nem volt értelme folytatni vele.”

„A padlólemez nagyon megsérült. 2 körös hátrányban ért volna célba, szóval nem volt értelme folytatni. Jobban tettük, ha spórolunk a kilométerekkel.”

A 2020-as Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton és a Red Bull akkori versenyzője, Alex Albon egy ugyanilyen balesetbe keveredett a 4-es kanyarban.

„Kétlem, hogy a Mercedesnek tetszik, ha kívülről próbálkozunk a 4-s kanyarban” – mondta mosolyogva Marko. „Kár érte, mert láthattuk, hogy Checo már előrébb volt. Majdhogynem tökéletes másolata volt Lewis és Albon pár évvel ezelőtti ütközésének. Kár, hogy nem kaptunk több helyet ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!