Red Bull: Döntő hetek várnak a Renault-ra

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a Bahreini Nagydíjat követő háromhetes szünet kulcsfontosságú lesz motorpartnerük, a Renault számára.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a Bahreini Nagydíjat követő háromhetes szünet kulcsfontosságú lesz motorpartnerük, a Renault számára.

A Milton Keynes-i istálló igencsak gyenge formában vágott neki a 2015-ös idénynek, ennek egyik legfőbb oka pedig nem más, minthogy a Renault motorjaival idén is rengeteget bajlódik a csapat.

Bár a Renault eredetileg nem tervezett komoly fejlesztéseket a májusban esedékes Spanyol Nagydíjra, a gyenge idénykezdet után nagy nyomás nehezedik a franciákra.

És bár Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nem vár győzelmeket az idei szezonban, Christian Horner csapatfőnök abban bízik, sikerül jelentős előrelépéseket tenniük a folytatásban.

„Barcelonában is lesz néhány új elemünk, mint ahogy minden csapatnak” – mondta a brit szakember, amikor az érkezőben lévő fejlesztésekről kérdezték.

„Ami igazán jelentőséggel bír számunkra, az az, hogy milyen specifikációjú motorunk lesz Barcelonában, mivel egy kicsit korábban lesz ez a verseny, mint ahogy a Renault eredetileg tervezte a következő lépést.”

„Szóval véleményem szerint a következő néhány hét rendkívül kritikus lesz.”

Horner megerősítette, a kínai és a bahreini futamok között ellátogatott a Renault párizsi központjába – a szakember elárulta, hajlandóak mindenben segíteni motorpartnerüket, hogy az kilábaljon a válságból.

„Múlt héten Párizsban jártam, és egy nagyon konstruktív egyeztetést folytattam Jerome Stallal, azzal az igazgatósági taggal, aki alá az F1 tartozik” – mondta Horner.

„Nem akarnak ilyen helyzetben lenni, azért akarnak a Forma-1-ben lenni, hogy versenyképesek legyenek és nyerjenek. Ezt persze nem adják ingyen. Ő is tudja ezt, és a Renault elkötelezett amellett, hogy mihamarabbi megoldást találjon.”

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint a Renault arra készül, hogy még többet fektet be F1-es projektjébe, hogy mihamarabb képes legyen felvenni a versenyt riválisaival, a Mercedesszel és a Ferrarival.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!