Friss hírek

Red Bull: Egy jó motorral a vb-címért harcolhatunk

A Red Bull 2017-ben képes lesz harcba szállni a Mercedesszel a világbajnoki címért, ha a Renault motorjai olyan jók lesznek, mint ahogy azt a franciák ígérik – mondja Christian Horner.


A Red Bull 2017-ben képes lesz harcba szállni a Mercedesszel a világbajnoki címért, ha a Renault motorjai olyan jók lesznek, mint ahogy azt a franciák ígérik – mondja Christian Horner.

A technikai szabályok változásai miatt a V6-os erőforrások szerepe idén még nagyobb lehet, mint az elmúlt években, a Red Bull csapatfőnöke pedig abban bízik, a Renault képes lesz jelentős előrelépéseket tenni.

Hirdetés
 

„Egy teljesen új motorunk lesz az idei szezonra, mely egy új filozófia mentén készült. Nagyszerű tele volt a Renault-nak” – mondta Horner.

„Reméljük, hogy előrelépés lesz a teljesítményben – ha pedig ezt sikerül megtenni, akkor tényleg esélyesek lehetünk idén, és megnehezíthetjük a Mercedes és a Ferrari dolgát.”

„Kétségkívül a Mercedes – a háromszoros világbajnok istálló – az, amelyet le kell győzni. Nagyon magasra tették a mércét. Remélhetőleg igazi kihívóik lehetünk.”

„Azt gondolom, a versenyzőpárosunk fantasztikus, nagyszerű a stabilitás csapaton belül, és izgatottan várjuk az előttünk álló idényt.”

Horner kifejtette, meggyőződése, hogy új autójuk, az RB13-as kellőképp erős lesz.

„Azt gondolom, az RB13-as az egyik legszebb autó, amit valaha terveztünk – méghozzá az új szabályok miatt. Agresszívnek és gyorsnak tűnik. És van egy mondás, miszerint, ha valami szép, az jó is lesz. Márpedig ez az autó igazán jól néz ki!”

„Persze mindig aggódással telik az autó első pályára gurulását megelőző időszak – amikor kigurul a garázsból és elindul a bokszutcában. Az első dolog, amit ilyenkor szeretnénk, hogy a kör végén vissza is térjen.”

„A teszteken pedig a saját programunkra kell összpontosítanunk, teljesítenünk kell a feladatainkat és a fejlesztési munkákat. Melbourne-re úgyis minden megváltozik. Érdekes figyelni a teszteket körülölelő feszültséget, de elég jók voltunk abban az elmúlt években is, hogy kizárólag magunkra, a saját programunkra fókuszáltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!