Friss hírek

Red Bull: Egy olyan autóra lesz szükségünk, mely minden pályán versenyképes

Egy olyan autóra lesz szüksége a Red Bull Forma-1-es csapatának 2021-ben, mellyel minden típusú pályán képes lesz a győzelemért harcolni – mondta Christian Horner.

A Milton Keynes-i istálló Abu Dhabiban győzelemmel zárta az idei szezont, az azonban már hamar kiderült, nem lesz esélye a bajnoki címre a Mercedesszel szemben.

A csapat két futamot nyert meg idén, a szezon elején pedig komoly problémák voltak autójával, melyeket a csapatfőnök elmondása szerint sikerült orvosolniuk.

„Azt gondolom, jelentős mértékben javítottunk az autón” – mondta a Christian Horner az idei szezonra visszatekintve.

„Úgy gondolom, megértettük, mik voltak a problémák, és remélhetőleg tovább tudunk javítani azokon a következő idényre.”

„Egy olyan autóra lesz szükségünk, amely mindenféle pályán jól teljesít – ebben a Mercedes nagyon jó volt. Ezen a téren kell erősnek lennünk jövőre. Erősnek kell lennünk minden típusú pályán, főleg, hogy a versenynaptár 23 futamból áll majd.”

„De azt gondolom, nagyon-nagyon biztató, hogy egy olyan pályán, mint az abu dhabi, győzni tudtunk, és ezzel a teljesítménnyel vághatunk neki a télnek.”

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 csapatai még az év elején megállapodtak abban, hogy 2021-re betiltják a kasztnifejlesztéseket, így lényegében az idei autót mentik át a jövő évre.

Aerodinamikai fejlesztésekre persze lesz lehetőség, és bevezettek egy zsetonrendszert, melyben két fejlesztési zsetont szabadon felhasználhatnak a csapatok a kívánt területeken.

Christian Horner korábban azt mondta, az idei autó mintegy 60 százalékát mentik át 2021-re.

„Nem a nulláról kezdünk ismét. Az autó nagy százalékát átmentjük, de nagyjából ott kezdünk majd pár hónap múlva a barcelonai teszteken, ahol befejeztük az idei évet – nyilván a releváns fejlesztésekkel.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!