Friss hírek

Red Bull: Egyre közelebb kerülünk a Mercedeshez

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 09, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke elégedett Max Verstappen és Alexander Albon teljesítményével az Eifel Nagydíj időmérő edzésén – szerinte erős vasárnapja lehet a csapatnak.

Max Verstappen a 3., míg Alexander Albon az 5. rajthelyet szerezte meg az Eifel Nagydíj időmérő edzésén, amivel összességében elégedettek lehetnek a pilóták. Albon egy hajszállal maradt le Leclerc-től, mindössze 12 ezredmásodperccel előzte őt meg a monacói. 

A csapatfőnök elmondta, úgy érzi, erős időmérőt teljesítettek azok után, hogy pénteken egyáltalán nem tudtak körözni a pályán. 

„Az, hogy a 3. és az 5. helyről rajtolunk Maxszal és Alexszel, az egy erős eredmény, és ez jó lehetőségeket ad számunkra a versenyen” – mondta Horner. „Azok után, hogy tegnap elveszítettünk három órányi munkát a pályán az időjárás miatt, most fontos volt, hogy ma körözni tudjunk, különösen ilyen hideg és furcsa időjárási körülmények között.”

Horner elmondta, látják a fejlődést az autó és Albon esetében is, és mindkettőnek nagyon örülnek. 

„Lelkesítő számunkra látni, hogy csökken a különbség a Mercedesekhez képest szombatonként, a gyárban keményen dolgoznak azért, hogy minden versenyhétvégén magunkkal hozhassuk a fejlesztéseinket.”

„Alex is erős szombaton van túl, folyamatosan egyre jobban megérti az autót, és úgy tűnt, meglehet a második sor, mígnem a végén Leclerc épphogy kigolyózta őt az időmérő végén. Ez jó harc lesz holnap, mivel mindketten a Mercedesekkel akarnak harcolni ilyen kihívást jelentő időjárási körülmények között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!