Friss hírek

Red Bull: Egyre közelebb kerülünk a Mercedeshez

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke elégedett Max Verstappen és Alexander Albon teljesítményével az Eifel Nagydíj időmérő edzésén – szerinte erős vasárnapja lehet a csapatnak.

Max Verstappen a 3., míg Alexander Albon az 5. rajthelyet szerezte meg az Eifel Nagydíj időmérő edzésén, amivel összességében elégedettek lehetnek a pilóták. Albon egy hajszállal maradt le Leclerc-től, mindössze 12 ezredmásodperccel előzte őt meg a monacói. 

A csapatfőnök elmondta, úgy érzi, erős időmérőt teljesítettek azok után, hogy pénteken egyáltalán nem tudtak körözni a pályán. 

„Az, hogy a 3. és az 5. helyről rajtolunk Maxszal és Alexszel, az egy erős eredmény, és ez jó lehetőségeket ad számunkra a versenyen” – mondta Horner. „Azok után, hogy tegnap elveszítettünk három órányi munkát a pályán az időjárás miatt, most fontos volt, hogy ma körözni tudjunk, különösen ilyen hideg és furcsa időjárási körülmények között.”

Horner elmondta, látják a fejlődést az autó és Albon esetében is, és mindkettőnek nagyon örülnek. 

„Lelkesítő számunkra látni, hogy csökken a különbség a Mercedesekhez képest szombatonként, a gyárban keményen dolgoznak azért, hogy minden versenyhétvégén magunkkal hozhassuk a fejlesztéseinket.”

„Alex is erős szombaton van túl, folyamatosan egyre jobban megérti az autót, és úgy tűnt, meglehet a második sor, mígnem a végén Leclerc épphogy kigolyózta őt az időmérő végén. Ez jó harc lesz holnap, mivel mindketten a Mercedesekkel akarnak harcolni ilyen kihívást jelentő időjárási körülmények között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!