Friss hírek

Red Bull: Elkerülhetetlen volt, hogy lecsapjunk a Mercedes szakembereire

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint elkerülhetetlen volt az, hogy megszerezzék a Mercedes néhány szakemberét új motorrészlegükre.

Az energiaital-gyárosok Milton Keynes-i kampuszukon saját motorrészleget építenek, ahol 2022-től már saját maguknak gyártják erőforrásaikat. 2025-től pedig már a motorok tervezését is a Red Bull végzi, ehhez pedig már elkezdte összeállítani szakembergárdáját.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, a Red Bull mintegy 100 munkatársuknak tett ajánlatot, és bár az osztrákok eddig 6 szakember szerződtetését jelentette be, valójában már 15-öt átcsábítottak Brixworth-ből Milton Keynes-be.

Christian Horner szerint a két gyár közelsége, illetve az angliai tehetségek miatt elkerülhetetlen volt, hogy megkörnyékezzék a Mercedes munkatársait, ugyanakkor beszélt arról is, rengetegen keresték meg őket.

„Azt gondolom, van egyfajta elkerülhetetlenség ebben, hiszen nyilvánvalóan az Egyesült Királyságban vagyunk, mindössze 48 kilométerre Brixworth-től, ahol a Mercedes építi motorjait” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„És ők is okkal döntöttek így, hiszen a tehetség az Egyesült Királyságban van. Azt gondolom, nagyon vonzó projekt az, hogy a motorjainkat a saját kampuszunkon belül, a kasztnival teljesen integráltan gyártjuk majd.”

„Nagyon hízelgőnek tartjuk azt a rengeteg megkeresést, amit kaptunk. Természetesen tiszta lappal kezdünk, és fontos, hogy a megfelelő szakemberek a megfelelő pozíciókba kerüljenek.”

„Nyilván volt némi sikerünk abban, hogy fantasztikus szakembereket csábítottunk ide azon szakemberek mellé, akiket megöröklünk majd a Hondától az év végén.”

A Red Bull motorrészlegének technikai igazgatója, Ben Hodgkinson szintén a Mercedestől érkezik majd.

„Az emberek ott dolgoznak, ahol dolgozni akarnak. Nem lehet rákényszeríteni senkit arra, hogy ott dolgozzon, ahol nem akar. Ha pedig mi vonzóak vagyunk, és az emberek látják a versenyszellemet, és a részesei akarnak lenni, akkor el fognak indulni ezen az úton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!