Friss hírek

Red Bull: Előbb a motor, aztán Ricciardo

Fotó: Red Bull Racing

Előbb 2019-es motorszerződését szeretné rendezni a Red Bull Forma-1-es csapata, aztán foglalkozik csak Daniel Ricciardo lejáró kontraktusával – minderről Christian Horner csapatfőnök beszélt nemrég.

A Red Bull jelenleg a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben, a felek szerződése azonban az idei szezont követően lejár. Az energiaital-gyárosok még nem döntöttek arról, milyen motorokkal folytatják 2019-ben, a Renault mellett ugyanis a Hondával is egyeztetnek.

A Red Bull szeretné megvárni a két gyártó új motorfejlesztéseit, mielőtt meghozza a döntést, mely Daniel Ricciardo jövőjére is komoly hatással lehet – neki ugyanis szintén lejár a szerződése az osztrák istállónál.

„Mondhatjuk úgy, hogy a monacói győzelem még drágábbá és értékesebbé tette Danielt, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a csapat pozíciója erősödött értékét és potenciálját tekintve” – nyilatkozta Christian Horner.

„A valóság az, hogy a következő pár hónapban próbálunk majd megállapodni Daniellel. Az elsődleges dolog, hogy a motorkérdést tisztázzuk, és aztán utána folytathatjuk a versenyzővel.”

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, nem akarják elkapkodni a motorral kapcsolatos döntést.

„Egy hónapról, vagy körülbelül ennyiről beszélünk. Június vége, július eleje, amiről mindig is beszéltünk. Nagy érdeklődéssel várjuk a két motor montreali teljesítményét.”

A Red Bull csapata egyébként Max Verstappennel már tavaly megállapodott a folytatásról, a holland 2020 végéig írt alá a korábban négy világbajnoki címet is nyerő csapattal. Horner pedig mindent megtesz azért, hogy Ricciardóval is hosszabbítsanak.

„Ismeri ennek a csapatnak a minőségét, látja, hogy milyen jól illeszkedik ide, és remélem, hogy a következő pár hónapban rendezhetjük ezt a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!