Friss hírek

Red Bull: Ez egy kétségbeesett manőver volt Hamiltontól

Egy „kétségbeesett manőver” eredménye lett Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesete – mondta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

Hamilton a vasárnapi verseny első körében ütközött össze Verstappennel a Copse nevű gyors jobbosban, minek következtében a Red Bull nagy tempóval a gumifalnak vágódott.

Verstappen a saját lábán szállt ki az autóból, ám a pályakórházban történt kivizsgálás után a közeli kórházba kellett őt szállítani elővigyázatosságból.

Hamilton 10 másodperces büntetést kapott a történtekért, Christian Horner szerint pedig a címvédő olyat tett, amit az ő tapasztalatával nem szabadott volna.

„Számomra teljesen világos: Lewis a világbajnoki sorozat egyik leggyorsabb kanyarjában odatette az egyik kerekét. Évek óta vezet ezen a pályán. Mindenki tudja, hogy ott ezt nem lehet megcsinálni. Szerencsére nem sérült meg komolyan senki, és nem történt rosszabb” – mondta a szakember.

Horner a Channel 4 televíziós csatornának nyilatkozva hozzátette: „Szerintem egy kétségbeesett manőver volt. A kör első felében nem jött össze az előzés számára, amit nagyon szeretett volna. És egy kétségbeesett manőverrel betette oda a kerekét, amit nem csinálhatsz. A Copse a világ egyik leggyorsabb kanyarja. Nem szúrod be belülre a kereked. Ez piszkos versenyzés.”

A Red Bull csapatfőnöke nagyon megkönnyebbült, amikor Verstappen saját lábán szállt ki a rommá tört autóból.

„51G-s becsapódása volt. Hála az égnek elsétált. Ez a legnagyobb pozitívuma ennek a napnak. Szóval igen, megkönnyebbültem, elment az orvosi központba, de a saját lábán.”

„Elég zaklatott. Pokoli nagy megkönnyebbülés, hogy kiszállt, mert az a kanyar a versenynaptár egyik leggyorsabbja.”

Hamilton büntetése ellenére megnyerte a versenyt, így 8 pontra csökkentette hátrányát Verstappennel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!