Red Bull: Ez is a Mercedes éve

2019 Spanish Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas, Mercedes, Red Bull, Ferrari
Fotó: Mercedes
A Red Bull Forma-1-es csapatánál úgy vélik, a 2019-es szezon első szakaszában nyújtott teljesítményüket két fontos tényező befolyásolta negatívan: az aerodinamikai szabályok változása, valamint a gumik átalakítása. Christian Horner csapatfőnök szerint ez az év a Mercedesé lesz.

Habár az osztrák istállónak sikerült előrelépnie versenyautójával, Max Verstappen pedig jelenleg a Mercedes-versenyzők legfőbb kihívója a bajnokságban, az RB15-ös versenygéppel nem volt egyszerű dolguk.

Christian Horner csapatfőnök szerint az aerodinamikai szabályok, valamint a gumik változása komoly nehézséget okozott a Red Bull számára.

„Feltehetően a két dolog kombinációjáról van szó. Nyilvánvaló, hogy 25 százalékkal kevesebb gumi van ezeken az abroncsokon, amik vékonyabbak, márpedig mi a tavalyi év végén nagyon jól boldogultunk az abroncsokkal” – magyarázta a szakember.

„Emellett azt gondolom, hogy az az aerodinamikai koncepció, amelyet mi az elmúlt években követtünk, nagyon érzékeny volt az első szárnyakra, szóval újra kellett egyensúlyoznunk ezt a dolgot, ismét rá kellett fókuszálnunk.”

Horner azt mondja, a legfőbb dolguk most az, hogy a kasztnival, illetve a Honda motorjával is előrelépjenek.

„Minden az evolúcióról szól, és szerintem a Honda is remek előrelépéseket tesz. A megbízhatóságuk az elmúlt évekhez képest fantasztikus. A teljesítmény erős. Viszont a többiek sem állnak egyhelyben.”

„Láthatjuk, hogy a Ferrari is bevetette új motorját a hétvégén, mint ahogy a Renault is. A Mercedes Montreal környékén szintén így tesz. Szóval a riválisok sem pihennek, ezzel együtt mi nagyon elégedettek vagyunk a fejlődéssel.”

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt 5 verseny után kijelenthető-e, hogy a Mercedes javára eldőlt az idei bajnokság, Horner így felelt: „Azt gondolom, ez a Mercedes bajnoksága. Láthatjuk, hogy öt verseny után 3 pont híján az összes pontot begyűjtötték. Hosszú még a szezon, mi pedig versenyről versenyre haladunk.”

Bár nem álmodozik arról, hogy már idén legyűrik a Mercedest, Horner biztos benne, a német istálló formája előbb-utóbb hanyatlásnak indul.

„Bárki legyőzhető. A Forma-1-ben minden a csapatmunkáról szól, a világ legnagyobb csapatairól. A Mercedes jelenleg élen jár, de semmi sem tart örökké. A mi feladatunk az, hogy a rendelkezésünkre álljon minden eszköz arra, hogy felvegyük velük a harcot a következő években.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!