Friss hírek

Red Bull: Ez volt Verstappen legjobb szezonja

A 2019-es szezon volt Max Verstappen legjobbja a Forma-1-ben, vélekedik a Red Bull csapatát irányító Christian Horner.

A holland pilóta 2018-ban 249 ponttal a 4. helyen végzett az egyéni bajnokságban, idén pedig 3. lett, 29 ponttal gyűjtve többet, mint tavaly.

Verstappen 3 versenyt is nyert idén, miközben az elmúlt két évben szezononként 2 elsőséget húzott be, sőt, megszerezte első pole pozícióit is a Forma-1-ben.

„Azt gondolom, ez volt Max legerősebb éve az F1-ben” – mondta Christian Horner.

„Volt 3 pole-ja – habár csak kettőt tarthattunk meg ezekből –, és 3 győzelme. 9 dobogó, ez pedig igazán lenyűgöző teljesítmény volt. Azt gondolom, nagyon-nagyon pozitív az, ahogy Max vezetett idén.”

Verstappen egyébként úgy gondolja, egyáltalán nem meglepő, hogy ötödik F1-es szezonjában javítani tudott a teljesítményén.

„Azt gondolom, összességében ez egy következetesebb idény volt, és volt pár jó eredményünk” – mondta a holland az FIA pénteki díjátadó gáláján.

„De számomra is teljesen természetes dolog, hogy már csak a tapasztalat is sokat segít abban, hogy következetesebb eredményeket szállítson az ember.”

Verstappen elismerte, az Ausztriában szerzett győzelem fordulópontot jelentett számára és a csapat számára is.

„Volt pár nehéz hétvégénk, amikor nem voltunk elég versenyképesek. Ausztriában pedig az egész hétvége nagyon forró volt, és megfelelő kompromisszumokat kötöttünk a versenyre az autóval.”

„Hirtelen a futam során életre kelt. Vittünk pár fejlesztést is, és úgy tűnt, sokkal jobban működtek. Szóval egy kicsit szerintem váratlan volt, de az egész csapatnak nagy önbizalmat adott. És főleg a Hondának a nehéz évek után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!