Red Bull: Ezúttal talán mi másolunk le valamit az Aston Martinról! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ezúttal talán mi másolunk le valamit az Aston Martinról!

HIRDETÉS
A rivális csapatok is megvizsgálják majd az Aston Martin Forma-1-es csapatának hátsó szárnyát, melyet a silverstone-i istálló még a nyári szüneti előtti Magyar Nagydíjon vitt pályára.
action, TS-Live, Silverstone Circuit, GP2210a, F1, GP, Great Britain
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB18

A brit csapat egy radikálisnak mondható megoldással érkezett meg a Hungaroringre, mely bár első ránézésre szembement a szabályok szellemiségével, valójában kiderült, az Aston Martin a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) folyamatosan konzultálva fejlesztette ki azt, a sportot irányító testület pedig végül semmi kivetnivalót nem talált benne.

„Amikor fejlesztesz egy szárnyat, vagy ötleteket találsz ki, általában nem vársz az utolsó pillanatig, hogy megmutasd” – nyilatkozta Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke. „Szóval kapcsolatban álltunk az FIA-val a fejlesztés során, hogy megtudjuk, olyasvalamiről van-e szó, amit elfogadnak. És végül ilyen volt, ez volt az a pillanat, amikor azt mondtuk, ’oké, csináljuk!’.”

„Szerintem semmi különös nincs benne. Ez egyfajta szabályértelmezés, kifejlesztettünk egy szárnyat ennek megfelelően az FIA-val konzultálva. Nem aggódom a szupertöbbség miatt sem. Ha a szabályok változnak, vagy ezeket a tervezéseket nem engedik meg többé, meg fogunk birkózni vele.”

Nem ez az első alkalom, hogy az Aston Martin autója a figyelem középpontjába kerül: a Spanyol Nagydíjra a csapat egy alaposan átszabott versenygéppel érkezett, mely bizonyos megoldásaiban a megszólalásig hasonlít a Red Bull RB18-asára. Az energiaital-gyárosok pedig alapos vizsgálatot indítottak házon belül, hogy kikerülhettek-e bizalmas információk, melyek alapján ellenfelük dolgozhatott.

Az Aston Martin mostani megoldásával kapcsolatban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy fogalmazott: „Az a lényeg, hogy megfelel-e a szabályoknak. Egy újabb utat nyit meg a dolog, és ez érdekes.”

„Talán ezúttal mi fogunk lemásolni valamit az Aston Martinról, nem pedig fordítva! Szóval ki tudja?!”

A nyári szünet előtt Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke is azt mondta, tiszteletben tartják az FIA döntését, és természetesen ők is vetnek egy pillantást az Aston Martin megoldására.

„Megvizsgáljuk a tervezést, feltehetően a jövő héten, és aztán eldöntjük, hogy mi is ezt az utat akarjuk-e járni” – mondta a szakember még a Magyar Nagydíjon. „Vannak szabályok, és bízunk az FIA-ban, hogy helyes döntéseket hoz azok betarttatása kapcsán. Eddig minden rendben, én így fogalmaznék.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!