Red Bull: Fel a fejjel, Vettel!

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner figyelmeztette Sebastian Vellet, hogy ne csüggedjen, miután a biztonsági autó mögött elkövetett hibája miatt le kellett mondania a győzelemről a Magyar Nagydíjon.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner figyelmeztette Sebastian Vellet, hogy ne csüggedjen, miután a biztonsági autó mögött elkövetett hibája miatt le kellett mondania a győzelemről a Magyar Nagydíjon.

Bár minden jel arra utalt, hogy a német versenyzőnek nem lesz ellenfele a Hungaroringen, és Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően átveheti a vezetést a bajnoki pontversenyben, egy vezetői hiba miatt végül csak a harmadik helyen végzett, ami szemmel láthatóan nagyon bosszantotta a futamot követően.

„Nyilvánvalóan frusztrált volt a verseny után, nem is tudta leplezni az érzelmet” – mondta Horner. „A dobogón is láthattuk, hogy hihetetlenül csalódott volt, de ez is a tanulási folyamat része.”

„Még hét futam hátra van az idei bajnokságból, és rengeteg pontot szerzett legtöbb riválisához képest ezen a pályán, és a csapat egy kiváló eredményt ért el. Az első és a harmadik hely rengeteg pontot jelent számunkra, és nem is kezdhetnénk jobban a nyári szünetet.”

Mark Webber – idei negyedik győzelmével – átvette a vezetést az egyéni pontversenyben, míg Vettel közvetlenül Hamilton mögött a harmadik helyen áll, hármójuk között pedig mindössze csak tíz pont van, ami nagyon kevés.

„Sajnos nem úgy sikerült a versenye, ahogy azt eltervezte, azonban csak az számít, hogy mennyi pontja van az embernek a szezon végén. Mark jelenleg vezeti a bajnokságot, Sebastian pedig közvetlenül Lewis mögött, a harmadik helyen áll. Célunk az, hogy mindkettőjüket az élre hozzuk, és megerősítsük vezető helyünket a konstruktőrök versenyében” – folytatta a csapatfőnök.

„Az érzelmek egy része teszi erőssé az embert, és a negatív érzéseket pozitívakká kell fordítani, mert csak így lehet nekifutni a jövőnek. Szerencsések vagyunk, hogy két elkötelezett, és mindenre kész versenyzőnk van, ez az egyik erőssége a csapatunknak.”

Horner azonban nem szállt el a hétvégi fölénytől, ugyanis tisztában van azzal, hogy a soron következő két versenyhelyszín, Spa és Monza nem lesz egyszerű csapata számára, hiszen ezeken a pályákon nem az aerodinamikai csomag, sokkal inkább a motorerő számít, ami köztudottan nem az erősségük, így keményen fognak dolgozni.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!