Red Bull: Fel a fejjel, Vettel!

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner figyelmeztette Sebastian Vellet, hogy ne csüggedjen, miután a biztonsági autó mögött elkövetett hibája miatt le kellett mondania a győzelemről a Magyar Nagydíjon.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner figyelmeztette Sebastian Vellet, hogy ne csüggedjen, miután a biztonsági autó mögött elkövetett hibája miatt le kellett mondania a győzelemről a Magyar Nagydíjon.

Bár minden jel arra utalt, hogy a német versenyzőnek nem lesz ellenfele a Hungaroringen, és Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően átveheti a vezetést a bajnoki pontversenyben, egy vezetői hiba miatt végül csak a harmadik helyen végzett, ami szemmel láthatóan nagyon bosszantotta a futamot követően.

„Nyilvánvalóan frusztrált volt a verseny után, nem is tudta leplezni az érzelmet” – mondta Horner. „A dobogón is láthattuk, hogy hihetetlenül csalódott volt, de ez is a tanulási folyamat része.”

„Még hét futam hátra van az idei bajnokságból, és rengeteg pontot szerzett legtöbb riválisához képest ezen a pályán, és a csapat egy kiváló eredményt ért el. Az első és a harmadik hely rengeteg pontot jelent számunkra, és nem is kezdhetnénk jobban a nyári szünetet.”

Mark Webber – idei negyedik győzelmével – átvette a vezetést az egyéni pontversenyben, míg Vettel közvetlenül Hamilton mögött a harmadik helyen áll, hármójuk között pedig mindössze csak tíz pont van, ami nagyon kevés.

„Sajnos nem úgy sikerült a versenye, ahogy azt eltervezte, azonban csak az számít, hogy mennyi pontja van az embernek a szezon végén. Mark jelenleg vezeti a bajnokságot, Sebastian pedig közvetlenül Lewis mögött, a harmadik helyen áll. Célunk az, hogy mindkettőjüket az élre hozzuk, és megerősítsük vezető helyünket a konstruktőrök versenyében” – folytatta a csapatfőnök.

„Az érzelmek egy része teszi erőssé az embert, és a negatív érzéseket pozitívakká kell fordítani, mert csak így lehet nekifutni a jövőnek. Szerencsések vagyunk, hogy két elkötelezett, és mindenre kész versenyzőnk van, ez az egyik erőssége a csapatunknak.”

Horner azonban nem szállt el a hétvégi fölénytől, ugyanis tisztában van azzal, hogy a soron következő két versenyhelyszín, Spa és Monza nem lesz egyszerű csapata számára, hiszen ezeken a pályákon nem az aerodinamikai csomag, sokkal inkább a motorerő számít, ami köztudottan nem az erősségük, így keményen fognak dolgozni.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS