Friss hírek

Red Bull: Fontos, hogy kihasználjuk a Mercedes rossz napjait!

Magabiztos győzelmet szerzett a vasárnapi Monacói Nagydíjon Max Verstappen és a Red Bull Racing csapata, az energiaital-gyárosok pedig úgy távozhatnak Monte-Carlóból, hogy mindkét bajnokságot vezetik.

Ehhez persze kellett az is, hogy a Mercedes egy igazán gyenge napot fogjon ki: Valtteri Bottas nem ért célba a hercegség utcáin, Lewis Hamilton pedig csak a 7. helyen ért célba.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a verseny leintését követően arról beszélt, a bajnokság szempontjából rendkívül fontos, hogy ki tudják használni a Mercedes rossz napjait.

„Fontos volt, hogy megragadjuk a lehetőségünket. A Mercedesnek ritkán van ilyen gyenge napja, és fontos, hogy ezt ki tudtuk használni. Csapatként ezt sikerült megtenni” – mondta a szakember.

„Úgy távozunk innen, hogy mindkét bajnokságot vezetjük – először a hibrid érában. Ez pedig igazán biztató. Tudjuk persze, hogy senki sem fog elszállni ettől, még rendkívül hosszú az idei bajnokság. Viszont azt, hogy a bajnokság ezen pontján ilyen közel vagyunk, igazán biztató.”

Verstappen a 2. helyről vágott volna neki a versenynek, ám Charles Leclerc nem tudott elrajtolni hazai futamán, így a holland lényegében megörökölte az első pozíciót.

„Nyilván az ember sajnálja őket egy kicsit. Max csalódott volt tegnap, nem láttuk, milyen kört futott volna. De megbirkózott ezzel a frusztrációval, és amikor a lehetőség kínálta magát, két kézzel ragadta meg.”

„Nyilván profitált ma Charles balszerencséjéből, de abszolút kontroll alatt tartotta a versenyt a rajttól kezdve. Gyors volt, amikor gyorsnak kellett lennie, szépen óvta a gumikat, és fenomenális versenyt futott.”

Verstappen előnye 4 pont az összetettben Hamilton előtt, míg a Red Bull 1 ponttal vezet a Mercedes előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!