Red Bull: Gaslynak egy ‘Ctrl+Alt+Del’-re lesz szüksége

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 28: Sparks fly behind Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 during practice for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 28, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZSNNKF612111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
„Újraindításra” lesz szüksége Pierre Gaslynak ahhoz, hogy felülkerekedjen azokon a problémákon, melyek miatt képtelen jó teljesítményt nyújtani a Forma-1-es versenyeken.

Miközben csapattársa, Max Verstappen megnyerte a hétvégi Osztrák Nagydíjat, Gasly küszködése tovább folytatódott a Red Bull Ringen – a holland versenyzőtől kört is kapott a csapat hazai versenyén.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nemrég egy interjúban arról beszélt, „elfogadhatatlan” Gasly teljesítménye, a pletykák szerint pedig akár az ülése is veszélybe kerülhet, ha nem javul fel mihamarabb.

Christian Horner, a Red Bull tanácsadója viszont azt mondja, kiállnak versenyzőjük mellett, akinek mindent a nulláról kell kezdenie ahhoz, hogy fordítson a helyzetén.

„Azt gondolom, Pierre nehéz időket él most meg, mi pedig a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk azért, hogy segítsük őt. Úgy hiszem, újraindításra van csak szüksége” – mondta a szakember.

„Tudjuk, mire képes, és szerintem valahogy nyomnunk kell egy ’Ctrl+Alt+Del’-t a fejében, újra kell indítanunk. Ő egy gyors versenyző, és szerintem a probléma számára az, hogy Max minden héten jól teljesít, ez pedig nyilván nagy nyomást helyez rá.”

„De kiállunk mellette, hiszünk benne, és minden támogatást megadunk ahhoz, hogy megmutassa tehetségét, melyről tudjuk, hogy megvan neki.”

Horner világossá tette, Gasly autójával semmi gond nem volt a Red Bull Ringen, ami magyarázatot adna a gyenge tempóra, ugyanakkor eszük ágában sincs lecserélni az ifjú franciát.

„Nem szándékozzuk lecserélni Pierre-t. Ő a mi versenyzőnk, dolgozni fogunk vele azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Kemény időket él meg, de mindent megteszünk azért, hogy segítsük neki átvészelni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS