Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk

A győzelem érdekében készen áll eldobni saját elveit, és kívülről hozni versenyzőt a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt mondta Helmut Marko.

Az osztrák istálló idén a Max Verstappen – Alexander Albon kettőssel vesz részt a Forma-1-es küzdelmekben, utóbbi versenyző teljesítménye azonban jócskán elmarad csapattársáétól.

Bár a thai pilóta továbbra is élvezi a csapat támogatását, a Red Bull részéről többször nyilatkozták már azt, nem zárható ki az, hogy Albon helyett mást ültetnek autójukba a következő idényben.

„A nürburgringi időmérőn közelebb volt Maxhoz, ami annak köszönhető, hogy az autó kiszámíthatóbb, és már nem olyan instabil a hátulja” – magyarázta Helmut Marko a német Skynak adott interjúban.

„Ha sikerül tovább fejlődnie, és folyamatosan javul, akkor esélyes lesz arra, hogy az autónkat vezesse 2021-ben.”

Albon viszont eddig nemigen tudta tartani a lépést Verstappennel, ezt a megszerzett pontok is jól mutatják: míg a holland 147-et, addig a thai pilóta mindössze 64-et szerzett. Ahhoz pedig, hogy a Red Bull valóban esélyes legyen a világbajnoki címre, nemcsak jó autóra, hanem két, következetesen jól teljesítő pilótára is szüksége lesz.

Az, hogy Albon momentán nem tud következetesen jól szerepelni, nem jelent olyan nagy problémát a Red Bullnak, mivel a csapat konstruktőri második helye nincs veszélyben, a mögöttük álló istállók pedig egymástól veszik el a pontokat. Ez azonban nem lesz mindig így.

„Ha a világbajnoki címért akarunk harcolni 2021-ben, következetességre lesz szükségünk, és hogy lássuk, hol vannak az autónk határai” – mondta Marko.

„A gyors kanyarokban Albon egy szinten van Maxszal, de a telemetriai adatokból látszik, hogy van egy-két kanyar, ahol aránytalanul sokat veszít. Ha pedig nem tudod, hogy ez mikor és hogyan következik be, az egy olyan bizonytalansági tényező, amit nem engedhetünk meg magunknak, hogy versenyezni akarunk a világbajnoki címért.”

A Red Bull ráadásul juniorjai tekintetében sem áll túl jól: Yuki Tsunoda az egyetlen, Forma-1-re is érett jelölt, őt azonban még korai volna egy topcsapatnál bevetni, jó eséllyel az AlphaTaurinál kap lehetőséget – feltéve, hogy megszerzi a szükséges szuperlicenc-pontokat.

A Red Bull Racing számára pedig így két opció jöhet szóba: Sergio Perez és Nico Hülkenberg.

„Ha Albon nem felel meg az elvárásainknak, akkor át kell ugranunk a saját árnyékunkon, és kívül kell körülnéznünk. És két jelöltünk van: Sergio Perez és Nico Hülkenberg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!