Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk

HIRDETÉS
A győzelem érdekében készen áll eldobni saját elveit, és kívülről hozni versenyzőt a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt mondta Helmut Marko.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Az osztrák istálló idén a Max Verstappen – Alexander Albon kettőssel vesz részt a Forma-1-es küzdelmekben, utóbbi versenyző teljesítménye azonban jócskán elmarad csapattársáétól.

Bár a thai pilóta továbbra is élvezi a csapat támogatását, a Red Bull részéről többször nyilatkozták már azt, nem zárható ki az, hogy Albon helyett mást ültetnek autójukba a következő idényben.

„A nürburgringi időmérőn közelebb volt Maxhoz, ami annak köszönhető, hogy az autó kiszámíthatóbb, és már nem olyan instabil a hátulja” – magyarázta Helmut Marko a német Skynak adott interjúban.

„Ha sikerül tovább fejlődnie, és folyamatosan javul, akkor esélyes lesz arra, hogy az autónkat vezesse 2021-ben.”

Albon viszont eddig nemigen tudta tartani a lépést Verstappennel, ezt a megszerzett pontok is jól mutatják: míg a holland 147-et, addig a thai pilóta mindössze 64-et szerzett. Ahhoz pedig, hogy a Red Bull valóban esélyes legyen a világbajnoki címre, nemcsak jó autóra, hanem két, következetesen jól teljesítő pilótára is szüksége lesz.

Az, hogy Albon momentán nem tud következetesen jól szerepelni, nem jelent olyan nagy problémát a Red Bullnak, mivel a csapat konstruktőri második helye nincs veszélyben, a mögöttük álló istállók pedig egymástól veszik el a pontokat. Ez azonban nem lesz mindig így.

„Ha a világbajnoki címért akarunk harcolni 2021-ben, következetességre lesz szükségünk, és hogy lássuk, hol vannak az autónk határai” – mondta Marko.

„A gyors kanyarokban Albon egy szinten van Maxszal, de a telemetriai adatokból látszik, hogy van egy-két kanyar, ahol aránytalanul sokat veszít. Ha pedig nem tudod, hogy ez mikor és hogyan következik be, az egy olyan bizonytalansági tényező, amit nem engedhetünk meg magunknak, hogy versenyezni akarunk a világbajnoki címért.”

A Red Bull ráadásul juniorjai tekintetében sem áll túl jól: Yuki Tsunoda az egyetlen, Forma-1-re is érett jelölt, őt azonban még korai volna egy topcsapatnál bevetni, jó eséllyel az AlphaTaurinál kap lehetőséget – feltéve, hogy megszerzi a szükséges szuperlicenc-pontokat.

Hirdetés

A Red Bull Racing számára pedig így két opció jöhet szóba: Sergio Perez és Nico Hülkenberg.

„Ha Albon nem felel meg az elvárásainknak, akkor át kell ugranunk a saját árnyékunkon, és kívül kell körülnéznünk. És két jelöltünk van: Sergio Perez és Nico Hülkenberg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!