Friss hírek

Red Bull: Ha Albon nem végzi jól a dolgát, körülnézünk a piacon

Nem zárja ki Alex Albon lecserélését a Red Bull Forma-1-es csapata, az osztrák istálló azonban minden támogatást megad a fiatal pilótának.

Albon tavaly év közben váltotta Pierre Gaslyt az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, miután a francia versenyző teljesítményével nem voltak elégedettek.

Ám akárcsak ő, Albon sem nagyon tudja tartani a lépést a Red Bull sztárversenyzőjével, Max Verstappennel, ezért egyre többször hallani arról, hogy az energiaital-gyárosok lecserélik a thai pilótát 2021-re.

A Toszkán Nagydíj helyszínén, Mugellóban arról pletykáltak, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Sergio Perez terveiről érdeklődött, aki a szezon végén távozik a Racing Pointtól. A szakember nem is tagadta mindezt.

„Van pár erős versenyző, nem igaz? Úgy értem, Nico Hülkenberg is elérhető” – mondta a szakember diplomatikusan.

„A prioritás számunkra nyilvánvalóan Alex, az én feladatom viszont az, hogy tisztában legyek azzal, mik az egyéb lehetőségek. De a prioritás Alex, és arra törekszünk, hogy Alex kihozza magából azt, ami benne van.”

Perez mellett tehát Nico Hülkenberg neve is benne van a kalapban, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig elismerte, ha nem lesznek elégedettek Albonnal, körülnéznek majd a piacon.

„Ha Alex Albon teszi a dolgát, marad” – magyarázta a szakember a Speed Week című lapnak adott interjújában.

„Ha nem, akkor elkezdődik a tanácskozás. Akkor meg fogjuk nézni, mely versenyzők vannak a piacon azok közül, akik jók. De ez jelenleg nem kérdés.”

Miközben Max Verstappen 128 ponttal a tabella 3. helyét foglalja el, addig Albon 64 egységgel csak 5. az összetettben, és mindössze egy alkalommal tudott dobogóra állni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!