Red Bull: Ha itt nyerni tudunk, akkor mindenhol le tudjuk győzni a Mercedest! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ha itt nyerni tudunk, akkor mindenhol le tudjuk győzni a Mercedest!

HIRDETÉS
Idei 2., Forma-1-es pályafutása 5. rajtelsőségét szerezte a Forma-1-es Francia Nagydíjon a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A csapatot irányító Christian Horner természetesen nagyon elégedett, ha pedig vasárnap győzni tudnának, az azt jelentené, hogy mindenhol le tudnák győzni a Mercedest.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 19: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing stops in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Nicolas Tucat - Pool/Getty Images)

Verstappen bő 2 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-t Le Castellet-ben Lewis Hamilton előtt, miközben a csapat másik versenyzője, Sergio Perez a 4. helyről rajtolhat majd vasárnap.

Az elmúlt években a Mercedes abszolút dominált a Paul Ricard versenypályán, Christian Horner csapatfőnök szerint pedig épp emiatt annyira örömteli a mai siker.

„Ez fantasztikus. Ez az első rajtelsőségünk Franciaországban. Szóval nagyszerű teljesítményt nyújtott Max” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Az összes edzésen gyors volt ezen a hétvégén, és azt gondolom, csapatként is sikerült javítanunk az autón minden egyes gyakorláson.”

Horner hozzátette, ha itt képesek lesznek legyőzni a Mercedest, az azt jelentené, hogy sehol nem lesz félnivalójuk.

„Határozottan több önbizalmat ad ez nekünk. Meglátjuk, mi lesz vasárnap, de ez a pálya nagyon erős terep volt a Mercedes számára az elmúlt években. Ha tehát le tudjuk győzni őket itt, akkor mindenhol meg tudjuk verni őket.”

„Az egész csapat hihetetlenül jól dolgozik, hosszú órákon át. Nehéz év az idei, hiszen itt van az idei autó, ott van a jövő évi autó, a költségvetési plafon, és minden más. De nagyon egységesek vagyunk, és fenomenális, hogy ekkora nyomást tudunk gyakorolni a Mercedesre.”

A Red Bull csapatfőnöke bizakodóan várja a futamot, hiszen elárulta, valójában kevesebb leszorítóerővel köröztek ma, mint a Mercedesek – ez pedig azt jelenti, hogy a francia pálya egyeneseiben gyorsabbak tudnak majd lenni, ami megnehezítheti a támadást a Mercedesek számára.

„Egy kis leszorítóerőt levettünk az autóról. Ez talán látható is a hátsó szárnyunk méretét nézve a Mercedeséhez képest. Kevesebb energiát használunk a 2-es szektorban. Szóval az egyenesekben gyorsabbak leszünk náluk, hiszen kisebb a légellenállásunk.”

Hirdetés

„És még így is nagyon jó időt tudunk futni a 3-as szektorban, ez pedig segít abban, hogy versenyképes köridőt kapjunk. Remélhetőleg jó verseny lesz a holnapi.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!