Red Bull: Ha most lemaradásban lennénk, képtelenek lennénk felzárkózni - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ha most lemaradásban lennénk, képtelenek lennénk felzárkózni

HIRDETÉS
Kulcsfontosságú volt a Red Bull Forma-1-es csapata számára, hogy versenyképes formában vágjon neki a 2023-as idénynek, a költségplafon megszegése miatti büntetéssel ugyanis képtelen lenne a felzárkózásra, ha lemaradásban lenne riválisaival szemben.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Fernando Alonso of Spain driving the (14) Aston Martin AMR23 Mercedes during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Red Bull csapata a költségplafon 2021-es megszegése miatt idén októberig 10 százalékkal kevesebb időt tölthet el szélcsatornás teszteléssel és CFD-technológiás munkálatokkal, ez pedig az istálló állítása szerint komoly hátrányt jelent számukra.

Az energiaital-gyárosok ennek ellenére parádés formában vágtak neki az új szezonnak: a csapat Bahreinben és Szaúd-Arábiában is sima kettős győzelmet szerzett, Christian Horner csapatfőnök viszont azt mondja, nagyon hatékonyan kellett dolgozniuk az elmúlt hónapokban, hiszen nem engedhették meg maguknak azt, hogy hibázzanak.

„Rendkívül kritikus volt számunkra, hogy rögtön versenyképesek legyünk” – mondta a szakember. „Nem engedhettük meg magunknak, hogy célt tévesszünk a korlátozott szélcsatornás futással. Ezzel a hendikeppel soha nem tudnánk felzárkózni.”

„Még csak két versenyen vagyunk túl, és szerintem álmodni sem mertünk arról, hogy két kettős győzelmet szerzünk, és egyetlen pont híján az összes pontot bezsebeljük.”

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat ezen a hétvégén folytatódik majd Ausztráliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!