Red Bull: Ha nem ütközünk Bottasszal, nyerhettünk volna - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ha nem ütközünk Bottasszal, nyerhettünk volna

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Max Verstappen megnyerhette volna a vasárnapi Mexikói Nagydíjat, ha nem ütközik össze Valtteri Bottasszal.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZQFYB251W11 // Usage for editorial use only //

A holland pilóta a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, egy sárga zászlós kihágás miatt azonban elveszítette a rajtelsőséget, és csak a 4. helyről rajtolhatott.

Verstappen aztán a futam elején Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal is összeakadt, utóbbi ütközésben pedig autója jobb hátsó defektet kapott, így minden esélye elszállt a jó eredményre. A 22 esztendős versenyző végül a 6. helyen ért célba.

„Frusztráló. Még a pole utáni büntetést követően is keményen versenyzett Lewis ellen, mindketten szélesen fordultak a 2-es kanyarban, és elkerülő manővert kellett alkalmaznia. Emiatt sok területet veszítette – de még így is játékban volt” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Tényleg a Valtterivel történt ütközés miatti defekt tette tönkre a versenyét. Látható volt a tempóján is, amikor kijött, hogy 2 másodperccel gyorsabb volt az élen állóknál a futam elején. Szóval szerintem sima versenye lehetett volna onnan.”

„Azt gondolom, olyan autónk volt, mely képes volt a győzelemre.”

Horner azt mondja, a pole elvesztése nem volt annyira jelentős probléma, mint néhány más pályán lett volna, mivel az 1-es kanyar előtt könnyű volt szélárnyékot fogni. A defekt sokkal komolyabb gond volt.

„Ha a pole-ban is lett volna, a Ferrarik tempóját ismerve nehéz lett volna elsőként elfordulnia az 1-es kanyarban. Az volt az érzésünk a futam előtt, hogy a második sorban lenni nem is olyan rossz, ha elkapja a szélárnyékot. Láthattuk, hogy tavaly Daniel [Ricciardo] az első helyről a harmadikra csúszott vissza, mire elért az 1-es kanyarig. Frusztráló volt elbukni a pole-t, de nem dőlt össze a világ, és még így is elég jó autónk volt a győzelemhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!