Friss hírek

Red Bull: Ha nem ütközünk Bottasszal, nyerhettünk volna

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Max Verstappen megnyerhette volna a vasárnapi Mexikói Nagydíjat, ha nem ütközik össze Valtteri Bottasszal.

A holland pilóta a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, egy sárga zászlós kihágás miatt azonban elveszítette a rajtelsőséget, és csak a 4. helyről rajtolhatott.

Verstappen aztán a futam elején Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal is összeakadt, utóbbi ütközésben pedig autója jobb hátsó defektet kapott, így minden esélye elszállt a jó eredményre. A 22 esztendős versenyző végül a 6. helyen ért célba.

Hirdetés
 

„Frusztráló. Még a pole utáni büntetést követően is keményen versenyzett Lewis ellen, mindketten szélesen fordultak a 2-es kanyarban, és elkerülő manővert kellett alkalmaznia. Emiatt sok területet veszítette – de még így is játékban volt” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Tényleg a Valtterivel történt ütközés miatti defekt tette tönkre a versenyét. Látható volt a tempóján is, amikor kijött, hogy 2 másodperccel gyorsabb volt az élen állóknál a futam elején. Szóval szerintem sima versenye lehetett volna onnan.”

„Azt gondolom, olyan autónk volt, mely képes volt a győzelemre.”

Horner azt mondja, a pole elvesztése nem volt annyira jelentős probléma, mint néhány más pályán lett volna, mivel az 1-es kanyar előtt könnyű volt szélárnyékot fogni. A defekt sokkal komolyabb gond volt.

„Ha a pole-ban is lett volna, a Ferrarik tempóját ismerve nehéz lett volna elsőként elfordulnia az 1-es kanyarban. Az volt az érzésünk a futam előtt, hogy a második sorban lenni nem is olyan rossz, ha elkapja a szélárnyékot. Láthattuk, hogy tavaly Daniel [Ricciardo] az első helyről a harmadikra csúszott vissza, mire elért az 1-es kanyarig. Frusztráló volt elbukni a pole-t, de nem dőlt össze a világ, és még így is elég jó autónk volt a győzelemhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Ha nem ütközünk Bottasszal, nyerhettünk volna
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!