Red Bull: Hamilton nem lehet büszke - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hamilton nem lehet büszke

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke éles kritikával illette a Mercedes versenyzőjét, Lewis Hamiltont, miután a világbajnok az F1-es Brit Nagydíjon kiütötte Max Verstappent.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference after practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Hamilton és Verstappen a Brit Nagydíj kezdetén ütköztek, aminek következményeképp a Red Bull versenyzője kiesett, és a pályán elvégzett vizsgálatokat követően kórházba is szállították további kivizsgálásra. 

A brit pilóta 10 másodperces időbüntetésben részesült, azonban végül sikerült megnyernie a versenyt. 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint méltatlan büntetés született az incidens kapcsán, és úgy gondolja, a világbajnok egyáltalán nem lehet büszke elsőségére.

„A büntetés nem passzol a végkimenetelhez, szinte bűnről beszélhetünk, mert a pálya leggyorsabb pontján előzött és Maxot 51 G-s erőhatás érte. Igazi szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Nem ezt várod egy hétszeres világbajnoktól, hogy ilyen keményen bemegy.”

„Ez egy veszélyes, kétségbeesett manőver volt azok után, hogy szombaton a sprintkvalifikáción elmulasztotta a lehetőséget, majd a rajt sem sikerült olyan jól számára. Ugyanezt csinálta Leclerc-rel, és ez egy olyan győzelem, amire Hamilton nem lehet büszke.”

A Red Bull egyelőre nem tudja, hogy fellebbez-e a büntetés ellen: „Meglátjuk, milyen lehetőségeink vannak, de ez nem büntetés, ha meg tudja nyerni a versenyt” – mondta Horner. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!