Friss hírek

Red Bull: Hamilton nem lehet büszke

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke éles kritikával illette a Mercedes versenyzőjét, Lewis Hamiltont, miután a világbajnok az F1-es Brit Nagydíjon kiütötte Max Verstappent.

Hamilton és Verstappen a Brit Nagydíj kezdetén ütköztek, aminek következményeképp a Red Bull versenyzője kiesett, és a pályán elvégzett vizsgálatokat követően kórházba is szállították további kivizsgálásra. 

A brit pilóta 10 másodperces időbüntetésben részesült, azonban végül sikerült megnyernie a versenyt. 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint méltatlan büntetés született az incidens kapcsán, és úgy gondolja, a világbajnok egyáltalán nem lehet büszke elsőségére.

„A büntetés nem passzol a végkimenetelhez, szinte bűnről beszélhetünk, mert a pálya leggyorsabb pontján előzött és Maxot 51 G-s erőhatás érte. Igazi szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Nem ezt várod egy hétszeres világbajnoktól, hogy ilyen keményen bemegy.”

„Ez egy veszélyes, kétségbeesett manőver volt azok után, hogy szombaton a sprintkvalifikáción elmulasztotta a lehetőséget, majd a rajt sem sikerült olyan jól számára. Ugyanezt csinálta Leclerc-rel, és ez egy olyan győzelem, amire Hamilton nem lehet büszke.”

A Red Bull egyelőre nem tudja, hogy fellebbez-e a büntetés ellen: „Meglátjuk, milyen lehetőségeink vannak, de ez nem büntetés, ha meg tudja nyerni a versenyt” – mondta Horner. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!