Red Bull: Hamilton túl sokat kér a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hamilton túl sokat kér a Mercedestől

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Lewis Hamilton túlságosan sok pénzt kér a Mercedestől, így akár ülés nélkül is találhatja magát 2021-re.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 12: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, 1st position, sprays Champagne on the podium during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 12, 2019 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A brit versenyző jelenlegi szerződése az idei év végén lejár, a Mercedes viszont mindenképpen szeretné megtartani őt. Az ezüstnyilak nemrég ajánlatot is tettek: 2 évvel meghosszabbítanák a brit pilóta kontraktusát, erre az időtartamra pedig mintegy 30 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetnének neki, azaz évente nagyságrendileg 15 milliárdot.

A napokban viszont olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Hamilton elutasította a Mercedes ajánlatát: a hatszoros világbajnok állítólag négyéves szerződést akar, szezononként pedig mintegy 20 milliárd forintot. Az Auto Bild szerint ráadásul az alapfizetésre még évi 7 milliárd forintnak megfelelő bónuszt kérne a csapattól az eredményektől függően.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint viszont a címvédő talán túl sokat kér.

„Lewis egy hatszoros világbajnok, és nagyon fontos a Mercedes számára úgy sportszakmai, mint marketingszempontból” – magyarázta a szakember.

„Szerintem pontosan tisztában van az értékével, épp ezért állt elő ilyen összegekkel. De szerintem egyetlen csapat – még a Mercedes sem – hajlandó ilyen sokat fizetni egy versenyzőnek. Esetleg a Ferrari.”

A Red Bull csapata egyébként nemrég 2023-ig szerződést hosszabbított Max Verstappennel, Charles Leclerc-rel pedig még karácsony előtt írt alá a Ferrari 2024-ig.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!