Friss hírek

Red Bull: Hamiltonnak hasznára vált a DAS-rendszer

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a Mercedes DAS-rendszere komoly előnyökkel járt Lewis Hamilton számára a vasárnapi Eifel Nagydíj hajrájában.

A nürburgringi verseny utolsó szakaszában pályára küldték a biztonsági autót: ekkor Lewis Hamilton állt az élen, mögötte pedig Max Verstappen foglalt helyet a 2. pozícióban. Mindkét versenyző arra panaszkodott, hogy a Safety Car túl lassan halad, és aggódtak a túl alacsony gumihőmérséklet miatt.

11 körrel a vége előtt aztán újraindult a verseny, Verstappen azonban nem tudta támadni Hamiltont – a brit magabiztosan jött el, és kényelmes előnyt épített ki magának a leintésig.

Christian Horner szerint a Mercedes DAS-rendszere sokat segített Hamiltonnak az első abroncsok felmelegítésében.

„Mivel a biztonsági autó nagyon sokáig várt, hogy felzárkózzon a mezőny, és nagyon lassan ment, a gumihőmérséklet komoly gondot jelentett” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„És azt gondolom, a Mercedes a DAS-rendszerrel talán jobban tudta kezelni ezt a helyzetet, mint mi. Az újraindítás egy kicsit trükkös volt. Max jól kezelte, és aztán elég sima volt a verseny vége.”

Horner kifejtette, bár alulmaradtak a Mercedesszel szemben, véleménye szerint egyértelműen közelebb kerültek a német istállóhoz.

„Max megfutotta a leggyorsabb kört is a verseny végén. Nagyon jól bánt a gumikkal a futam elején. Max és Lewis pedig egy ponton 50 másodperces előnyben voltak [Daniel] Ricciardóval szemben, és közel álltak ahhoz, hogy lekörözzék a 4. helyezett versenyzőt. Szóval nagyon domináltak.”

„De úgy tűnik, előreléptünk ezen a hétvégén, szerintem egy kicsit közelebb kerültünk a Mercedeshez. És nyilván nagyszerű, hogy ismét meglett a 2. hely.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull harcolhat-e erőből a győzelmekért a hátralévő futamokon, Horner így felelt: „Most jön Portimao, aztán Isztambul, majd Imola – ezek mind olyan pályák, amik érdekesek lesznek számunkra.”

„És szeretnénk jó formában zárni a szezont, miután megértettük számos problémát az RB16-ossal kapcsolatban, így ezek megmutatkoznak az RB16B-n.”

„Határozottan előreléptünk, ami biztató. És nyomjuk továbbra is, próbálunk még javítani az autó teljesítményén. Sok verseny vár még ránk idén. És szeretnénk jó formában zárni az évet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!