Red Bull: Harcolni fogunk a Mercedesszel a bíróságon! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Harcolni fogunk a Mercedesszel a bíróságon!

Harcolni fog a Mercedes ellen a bíróságon a Red Bull Forma-1-es csapata, hogy megvédje Max Verstappen világbajnoki címét.

A holland versenyző drámai körülmények között elsőként szelte át a célvonalat Abu Dhabiban, ezzel pedig megszerezte a világbajnoki címet.

A futam leintését követően azonban a Mercedes két óvást is benyújtott, melyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói elutasítottak. A német istálló ezután jelezte fellebbezési szándékát, melyet követően 96 óra áll rendelkezésére ahhoz, hogy formális tiltakozást nyújtson be a stewardok döntése ellen.

 

„Harcolni fogunk velük a fellebviteli bíróságon, majd a bíróságon, ha tényleg ezt az utat választják” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Azt gondolom, Michael Masi helyes döntést hozott. Követte a szabályok által biztosított procedúrákat, és jó döntést hozott.”

„A futam elején azt gondoltuk, tévedett – vagyis a versenybírók rosszul döntöttek –, amikor Lewis nem adott vissza semmit az előnyéből, de azt gondolom, kemény dolguk volt a nehéz körülmények közepette.”

„Mindig megvitattuk a „hagyjuk őket versenyezni” elvét, és hogy folytassuk a versenyeket, és most ő eszerint járt el. Azt gondolom, izgalmas finálé volt a világbajnokság összes rajongója számára.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Harcolni fogunk a Mercedesszel a bíróságon!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!