Red Bull: Harcolni fogunk a Mercedesszel a bíróságon! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Harcolni fogunk a Mercedesszel a bíróságon!

HIRDETÉS
Harcolni fog a Mercedes ellen a bíróságon a Red Bull Forma-1-es csapata, hogy megvédje Max Verstappen világbajnoki címét.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Adrian Newey and Christian Horner of Great Britain and Red Bull Racing celebrate Max Verstappen winning the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A holland versenyző drámai körülmények között elsőként szelte át a célvonalat Abu Dhabiban, ezzel pedig megszerezte a világbajnoki címet.

A futam leintését követően azonban a Mercedes két óvást is benyújtott, melyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói elutasítottak. A német istálló ezután jelezte fellebbezési szándékát, melyet követően 96 óra áll rendelkezésére ahhoz, hogy formális tiltakozást nyújtson be a stewardok döntése ellen.

„Harcolni fogunk velük a fellebviteli bíróságon, majd a bíróságon, ha tényleg ezt az utat választják” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Azt gondolom, Michael Masi helyes döntést hozott. Követte a szabályok által biztosított procedúrákat, és jó döntést hozott.”

„A futam elején azt gondoltuk, tévedett – vagyis a versenybírók rosszul döntöttek –, amikor Lewis nem adott vissza semmit az előnyéből, de azt gondolom, kemény dolguk volt a nehéz körülmények közepette.”

„Mindig megvitattuk a „hagyjuk őket versenyezni” elvét, és hogy folytassuk a versenyeket, és most ő eszerint járt el. Azt gondolom, izgalmas finálé volt a világbajnokság összes rajongója számára.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!