Friss hírek

Red Bull: Hibáztunk, mert nem készültünk fel a Brazíliában kialakult helyzetre

Rövid nyilatkozatot adott ki nemrég a Red Bull Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történtekkel kapcsolatban. Az istálló elismerte, hibázott, ugyanakkor visszautasítja azokat a gyalázkodó megnyilvánulásokat, melyeket kaptak az események után.

Max Verstappen a 6. helyen ért célba a vasárnapi, interlagosi versenyen, és a futam utolsó körében hiába kérte meg a csapat arra, hogy engedje el maga mellett csapattársát, a bajnokság 2. helyéért küzdő Sergio Perezt, a holland ellenszegült az utasításnak.

Verstappen az eset után arról beszélt, megvoltak az okai arra, hogy nemet mondjon, sajtójelentések szerint pedig mindennek a tavaszi Monacói Nagydíjhoz van köze, ahol Perez az időmérőn – a holland feltételezése szerint – szándékosan ütközött a korlátnak, megfosztva őt ezzel a javítás lehetőségétől.

Hirdetés
 

A két versenyző, illetve a Red Bull vezetősége állítja, alaposan átbeszélték a Brazíliában történteket, az istálló pedig pénteken közleményt adott ki.

„Csapatként elkövettünk néhány hibát Brazíliában. Nem számítottunk arra a helyzetre, ami kialakult az utolsó körben, és nem állapodtunk meg egy stratégiában a verseny előtt egy ilyen forgatókönyvre” – fogalmazott a Red Bull. „Sajnálatos módon Maxot csak az utolsó kanyarban informáltuk arról, hogy szeretnénk, ha átadná a pozícióját – anélkül, hogy minden szükséges információt továbbítottunk volna felé.”

„Emiatt pedig Max, aki mindig nyílt és fair csapatjátékos volt, egy igencsak nehéz helyzetbe került, kevés ideje volt reagálni, ami nem állt szándékunkban. A verseny után Max nyíltan és őszintén elmondta álláspontját, ami lehetővé tette mindkét versenyző számára, hogy feloldja a fennálló problémát és aggályokat.”

„A csapat elfogadja Max indoklását, a beszélgetés személyes jellegű volt, ami bizalmas is marad a csapaton belül, és nem fogunk további nyilatkozatokat tenni.”

Az istálló mindemellett „elfogadhatatlannak” nevezte azokat a gyűlölködő megnyilvánulásokat, melyekkel Perez, Verstappen és a csapat szembesült a közösségi média felületein.

„Elvégre ez egy sport, azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. A tágabb család irányába intézett halálos fenyegetések, gyűlölködő üzenetek sajnálatosak. A bántalmazásnak véget kell vetni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Hibáztunk, mert nem készültünk fel a Brazíliában kialakult helyzetre
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!