Red Bull: Hülkenberg nincs a listánkon - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hülkenberg nincs a listánkon

HIRDETÉS
Egyre kilátástalanabbnak tűnik Nico Hülkenberg helyzete azok után, hogy a Haas csapata csütörtökön bejelentette, meghosszabbította Romain Grosjean szerződését a 2020-as évadra. Most a Red Bull közölte, nem szerepel a listájukon a német pilóta.
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Azerbaijan Grand Prix, Thursday 25th April 2019. Baku City Circuit, Azerbaijan. Hülkenberg

Hülkenberg nyáron még biztos volt abban, jövőre is a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását, a franciák azonban a Belga Nagydíj előtt bejelentették, Daniel Ricciardo csapattársa Esteban Ocon lesz a következő évadban.

A bejelentések sorát aztán a Haas folytatta a héten: az amerikai istálló ugyan számolt Hülkenberggel, végül azonban a folytonosság mellett döntöttek, így meghosszabbították Romain Grosjean kontraktusát.

Hülkenbergnek így egyre kevesebb esélye van arra, hogy jövőre is ott legyen a Forma-1 mezőnyében, pénteken ráadásul a Red Bull részéről is közölték, nem tartanak igényt a rutinos pilóta szolgálataira.

„Nico nem szerepel a listánkon” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Ő egy nagyszerű versenyző, és sajnálatos lenne, ha nem folytathatná a Forma-1-ben jövőre. Egy profi pilóta, aki nem érte el azt a Forma-1-ben, ami benne lett volna. Nagyon bízom abban, hogy talál magának ülést, mert jobb néhány egyéb pilótánál a rajtrácson, és a Forma-1-ben kellene lennie.”

A Red Bullnál saját versenyzőik közül választanak majd a 2020-as évadra: az energiaital-gyárosok nagycsapatánál nemrég Pierre Gasly helyét Alex Albon vette át, a francia versenyzőt pedig visszaküldték a Toro Rossóhoz.

Hogy végül milyen felállással vágnak neki a jövő évnek, arról a későbbiekben döntenek.

„Nem kell elsietnünk semmit” – mondta Horner. „Minden versenyző, akit fontolgatunk, szerződéssel rendelkezik. Ki fogjuk használni a rendelkezésünkre álló időt, és kiértékeljük majd Alex fejlődését is, amit aztán összevetünk Dany-ével [Kvyat] és Pierre-ével.”

Hülkenberg számára a Williams és az Alfa Romeo jöhetne még szóba, ám előbbi istállónál vélhetően Nicholas Latifi veszi majd át Robert Kubica helyét, miközben Antonio Giovinazzi a Ferrari támogatását élvezi.

Hirdetés

Az Alfa Romao csapatfőnöke, Frederic Vasseur ráadásul szintén támogatja az olasz pilótát.

„Antonióra fókuszálunk. Volt egy kicsúszása Spában, de egy héttel később, Monzában egy remek felzárkózása is” – fogalmazott.

„Szeretnénk segíteni őt a fejlődésben. Rá koncentrálok, lépésről lépésre halad a munkájában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Hülkenberg nincs a listánkon
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít
Verstappen: Az első pár kör elég hektikus volt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!