Red Bull: Hülkenberg vagy Perez? Amelyik ígéretesebb a csapat számára! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hülkenberg vagy Perez? Amelyik ígéretesebb a csapat számára!

HIRDETÉS
Nem kapkodja el a döntést a Red Bull Forma-1-es csapata azzal kapcsolatban, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2021-es szezonban. Alexander Albon helye eddig biztosnak tűnt, mostanában azonban egyre többet hallani arról, hogy Nico Hülkenberg, vagy Sergio Perez érkezhet a csapathoz.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 08: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 driving in the pit lane during qualifying for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 08, 2020 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Albon tavaly év közben érkezett a Toro Rossótól a Red Bullhoz, az idei szezonban azonban nehezen tudja tartani a lépést csapattársával, Verstappennel.

A Red Bull vezetősége többször leszögezte, amíg látják a folyamatos fejlődést a thai pilótánál, nem forog veszélyben a helye.

Nemrég azonban kiderült, Albon helyett kis híján Nico Hülkenberg versenyzett a Nürburgringen, miután a Red Bull pilótája bizonytalan koronavírus-tesztet produkált. Miután a második teszt eredménye negatív lett, a fiatal pilóta rajthoz állhatott az Eifel Nagydíjon, ám azóta Helmut Marko is elismerte, Hülkenberg, illetve Sergio Perez is szerepel a csapat listáján.

A szakember nemrég a Motorsport-Magazin.com című lapnak adott interjút – ebben azt mondta, elégedettek Albon nürburgringi szereplésével, ám nem kell elkapkodniuk a döntést, attól ugyanis nem kell tartaniuk, hogy Hülkenberget vagy Albont valaki lecsapja a kezükről.

„Versenyképes pilótára van szükségünk. A szocsi szereplés nem volt megmagyarázható. A nürburgringi vegyes volt, de sokkal jobb. Balszerencse, hogy egy kavics bekerült a hűtőrendszerbe. De a sebessége a felzárkózás során rendben volt” – mondta a szakember Albonnal kapcsolatban. „A Nürburgringen sokkal közelebb volt Verstappenhez.”

Arra a kérdésre, hogy mikor hozzák meg a döntést arról, hogy ki lesz az istálló versenyzője jövőre, Marko így felelt: „Nem sietős a dolog. Azok a pilóták, akiket folyton emlegetnek az angol és a német médiában, mindketten elérhetőek.”

„Amennyire én tudom, nagyjából az összes ülés foglalt már. A Haas pedig senkit sem érdekel. És a Haas két ülése is nagyjából elkelt már.”

A német lap kérdésére, hogy Hülkenberget vagy Perezt látná-e szívesebben a csapatnál, Marko elárulta, a csapat érdekeit tartják majd szem előtt.

„Azt fogjuk választani, aki ígéretesebb a csapat számár. És itt kezdjük el pontosan, profilaktikusan kielemezni a helyzetet. Nem arról szól a dolog, hogy kit preferálok, hanem arról, hogy ki a jobb összességében.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy Hülkenberg szóba jöhet-e még az idei szezonban, ha valamely pilótájuk nem tud rajthoz állni, a szakember kifejtette: „A következő két futamon [Sebastien] Buemi lesz ott. A többit még ki kell találnunk.”

„Sergio Sette Camara a rendelkezésünkre áll tartalékversenyzőkért, ám ő Japánhoz van kötve. Buemivel kapcsolatban még ki kell találni, hogy az utolsó három verseny közül melyiken lehet ott. Hülkenberg logikus döntés lett volna itt, mivel az RTL miatt Kölnben volt. Teljesen normális, hogy ilyenkor az ember Hülkenberget hívja fel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!