Friss hírek

Red Bull: Hülyeség, hogy szerződtetni akarjuk Abiteboult

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko a minap határozottan cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint az energiaital-gyárosoknál folytathatja pályafutását az évekkel ezelőtt már-már ellenségnek számító Renault-főnök, Cyril Abiteboul.

A 44 esztendős francia szakember a tavalyi szezonzárón, az Abu Dhabi Nagydíjon a Red Bull garázsából figyelhette a verseny eseményeit, nemrégiben pedig felütötte fejét a pletyka, miszerint egyeztetéseket folytat az osztrák istállóval.

A napokban arról pletykáltak, a korábban a Renault F1-es programját felügyelő Abiteboul a Red Bull újonnan épülő motorrészlegének vezetője lehet. Mint ismert, az osztrákok a következő években már saját maguknak gyártják a V6-os erőforrásokat Milton Keynes-i kampuszukon.

Hirdetés
 

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor az F1-Insidernek nyilatkozva határozottan cáfolta, hogy Abiteboul szerződtetését tervezik.

„Tényleg nem tudom, honnan indult ez a hülyeség…” – mondta Marko. „Teljességgel nonszensz. Motorprojektünket Ben Hodgkinson vezeti, és ő is fogja vezetni. Reméljük, hogy amilyen hamar csak lehet, elkezdhetünk dolgozni.”

Abiteboul szerződtetése azért lett volna igazán pikáns, mert a francia szakemberrel néhány éve eléggé elmérgesedett a Red Bull viszonya, az energiaital-gyárosok ugyanis nagyon elégedetlenek voltak a rendre meghibásodó Renault-motorokkal, illetve azok teljesítményével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!