Red Bull: Idén a Mercedes szintjére kerülünk, és a vb-címért harcolunk! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Idén a Mercedes szintjére kerülünk, és a vb-címért harcolunk!

Rendkívül optimistán nyilatkozott a Red Bull 2021-es esélyeiről az osztrák istálló tanácsadója, Dr. Helmut Marko. A szakember abban bízik, idén a Mercedes szintjére kerülhetnek, és a világbajnoki címért harcolhatnak majd.

Az energiaital-gyárosok tavaly is nagy reményekkel vágtak neki az F1-es idénynek, ám hamar világossá vált, nem sok esélyük van a Mercedes legyőzésére, autójukkal ugyanis felmerültek bizonyos problémák.

A Red Bullnál aztán év közben megoldották a korrelációs gondokat, a csapat ráadásul győzelemmel zárta a 2020-as idényt Abu Dhabiban. Az osztrák istálló idén a Max VerstappenSergio Perez kettőssel vág neki az F1-es világbajnokság küzdelmeinek, a csapatnál pedig abban bíznak, esélyük lesz a vb-cím elhódítására.

 

Helmut Marko szerint „idén is a Mercedes lesz a favorit”, a szakember ugyanakkor nagyon bizakodóan várja a szezont.

„Olyan felkészülten vágunk neki ennek az idénynek, mint amilyen felkészülten még soha az elmúlt 7 évben. A célunk egyértelmű: világbajnokok akarunk lenni! Még akkor is, ha kívülállóként pályázunk erre” – magyarázta a Red Bull tanácsadója.

A szakember szerint a Red Bull jó helyzetben várhatja a szezonnyitót, hiszen egy olyan autót fejlesztett tovább, mely megnyerte a szezonzáró futamot 2020-ban.

„Persze Hamiltont gyengítette a koronavírus-fertőzés” – ismeri el Marko. „És a motort tekintve sem tudtak teljes erőbedobással menni, mivel problémáik voltak az MGU-K-val. Ettől függetlenül egyértelmű volt a győzelmünk.”

A Red Bull tanácsadója hozzátette, rendkívül sokat várnak idén a Honda V6-os erőforrásától, mely „egy teljesen új motor, igazi műalkotás” – úgy a kompaktságát, mint az autóba illeszkedését tekintve. Marko szerint a Honda 2021-re „növelni tudta a teljesítményt, és megszabadult olyan gyengeségektől bizonyos területeken”, melyek tavaly hátráltatták a csapatot.

A 77 esztendős szakember szerint minden okuk megvan az optimizmusra: „A fejlődésnek köszönhetően a Mercedes szintjére kerülhetünk. Persze tudjuk, hogy a Mercedesnél sem alszanak. Csupán abban bízom, ők már nem tudnak akkorát ugrani, hiszen ezek a motorok már a nyolcadik szezonjukba lépnek, és egy ponton a fejlődési görbe ellaposodik.”

Helmut Marko szót ejtett arról is, bár Verstappen szerződése hivatalosan 2023 végéig szól a Red Bullnál, ám mivel van benne egy teljesítménnyel kapcsolatos záradék, oda kell tenniük magukat idén.

„Egy győzelemre képes autót kell biztosítanunk Max számára, mellyel egyenlő feltételek mellett harcolhat a világbajnoki címért. Ha sikerrel járunk, semmi sem állhat a jövőbeli együttműködésünk útjába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Idén a Mercedes szintjére kerülünk, és a vb-címért harcolunk!
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!