Red Bull: Így is a jobbik döntést hoztuk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Így is a jobbik döntést hoztuk

Christian Horner szerint a Red Bull csapata számára legalább annyira frusztráló volt a Szingapúri Nagydíj időmérőjén hozott döntésük, mint Max Verstappen számára.

Verstappen a pole pozícióért harcolt a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, ám utolsó gyorskörét nem fejezhette be, a Red Bull ugyanis a bokszba szólította őt. A holland versenyző nem értette mi történt, ám a kvalifikációt követően kiderült, ha befejezi körét, nem marad a kötelező mintavételhez elegendő üzemanyag az autójában. 

A Red Bull így úgy döntött, a kisebbik rosszat választja, és beérik a 8. rajthellyel – ha megszegik az üzemanyag-szintre vonatkozó szabályt, akkor kizárták volna őket az időmérőről. 

 

Az időmérőn az egyetlen pozitívum a vb-éllovas istálló számára az volt, hogy mexikói pilótájuk, Sergio Perez Charles Leclerc mögött a 2. rajtpozíciót szerezte meg. Christian Horner csapatfőnök szerint Pereznek így jó esélye lesz arra, hogy megelőzze a Ferrarit és a győzelemért menjen a vasárnapi versenyen. 

„Ez egy hullámvölgyekkel teli időmérő volt” – nyilatkozta Horner. „Először is Checo csodálatos munkát végzett. Először rajtol az első sorból Szingapúrban, innen pedig egy jó versenyt mutathat. Erős volt a versenytempója, szóval remélhetőleg jól fog rajtolni, ez pedig jó pozícióba helyez majd minket.”

„Ami Maxot illeti, egyre jobbak lettek a pályakörülmények, és abból indultunk ki, hogy maximum öt kört tudunk megtenni” – magyarázta a történteket Horner. 

„De amikor a gyorskörhöz érkeztünk, az üzemanyag a határon volt. A bokszból rajtolás helyett úgy döntöttünk, megszakítjuk a kört, ez pedig Max és a csapat számára is frusztráló döntés volt.”

„Így a 8. helyre esett vissza, de ez természetesen jobb, mintha a bokszból rajtolnánk” – folytatta. „Természetesen a verseny nem lesz egyszerű meccs számára, de láttuk ebben a szezonban, hogy ezzel az autóval lehet előzni. Semmit nem szabad magától értetődőnek venni, és nagy a tét. De optimisták vagyunk, hogy papíron versenyben lehetünk.”

Verstappen egyébként az időmérőt követően is nemtetszésének adott hangot, szerinte joggal kritizálja a csapatát, hiszen tökéletes munkát kell végezniük.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Így is a jobbik döntést hoztuk
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!