Red Bull: Jó autónk van, és a legjobb versenyzőpárosunk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Jó autónk van, és a legjobb versenyzőpárosunk

HIRDETÉS

Kiválóan alakultak az előszezoni tesztek a Red Bull Forma-1-es csapata, számára, Christian Horner csapatfőnök pedig abban bízik, ütős versenyzőpárosuknak hála lesz keresnivalójuk a mezőny elején az előttünk álló idényben.


Kiválóan alakultak az előszezoni tesztek a Red Bull Forma-1-es csapata, számára, Christian Horner csapatfőnök pedig abban bízik, ütős versenyzőpárosuknak hála lesz keresnivalójuk a mezőny elején az előttünk álló idényben.

A szakember az F1.com-nak adott interjújában beszélt arról, bár optimista, továbbra is az elmúlt 3 évben domináló Mercedest tartja a favoritnak.

„A Mercedes az egyértelmű favorit. Az elmúlt 3 évben 50 versenyt nyertek, mi 5-öt, a Ferrari pedig 3-at. Kell még mondanom valamit?” – mondta Horner.

„A szabályváltozások azért nem olyan nagyok. Volt idő, amikor hasonló mértékben módosultak a regulák: a tankolás betiltása, illetve a befújt diffúzorok is ide sorolandók, mint ahogy az is, amikor a Bridgestone után a Pirelli lett a gumiszállító. És egy dolog egyértelmű: a jó csapatok alkalmazkodnak.”

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, úgy érzi, sikerült egy olyan autót építeniük, melyet folyamatosan fejleszteni tudnak majd az évad során, és képesek lesznek harcba szállni a győzelmekért.

„Csak ismételni tudom önmagam: a Mercedes az egyértelmű favorit. Igen, mi is jó autót építettünk – olyan alapokkal rendelkezünk, melyekre remélhetőleg hatékonyan tudunk majd építeni az idény során. A Renault-nak is mozgalmasan alakult a tele, és remélhetőleg a TAG-Heuer márkanevű motor jól fog teljesíteni az autónkban idén. De hogy mennyire – és hogy a többiek mit találtak –, arról csak spekulálni lehet.”

„Természetesen végzünk elemzéseket, de a Forma-1-ben nem lehet tudni, hogy a riválisok milyen specifikáció szerint futtatják autóikat a teszteken. Elégedettek vagyunk az előszezoni tesztekkel, elégedettek vagyunk azzal, ahogy az autó reagál, és a versenyzők is magabiztosak. Egyszóval készen állunk.”

1

Horner emellett méltatta a Red Bull két versenyzőjét, Daniel Ricciardót és Max Verstappent, akik véleménye szerint a legerősebb párost alkotják ma a Forma-1-ben.

Hirdetés

„Őszintén hiszem, hogy a miénk a legerősebb versenyzőpáros. Ricciardo csodálatosan vezetett tavaly, csúcsformában van, és a rendkívül izgalmas tehetséggel, Max Verstappennel kiegészülve – aki egyre erősebb és erősebb lesz – egy fantasztikusan dinamikus párost alkotnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!