Red Bull: Jogosan, célirányosan kritizáltuk a Renault-t

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, egyáltalán nem voltak sportszerűtlenek akkor, amikor a 2015-ös gyengélkedés után elkezdték kritizálni motorpartnerüket, a Renault-t.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, egyáltalán nem voltak sportszerűtlenek akkor, amikor a 2015-ös gyengélkedés után elkezdték kritizálni motorpartnerüket, a Renault-t.

A felek kapcsolata az idei szezon során olyannyira megromlott, hogy sokáig úgy tűnt, útjaik különválnak az év végén. Végül – miután a Red Bull nem talált motorpartnert 2016-ra – megegyeztek a folytatásról, így a Red Bull jövőre is Renault-motorokat használ majd, igaz, TAG Heuer néven.

Horner a minap egy interjúban azt mondta, a Renault felső vezetése sokkal távolabb állt az F1-től, mint a riválisok, a Mercedes és a Ferrari, ezért a nyilvános kritikákat afféle ébresztőnek szánták.

„Ez egy nagyon versenyképes üzlet, és ami engem illet, én csak az igazat mondtam önöknek” – monda a Red Bull csapatfőnöke.

„Ha megnézzük, miket mondtam, szerintem kijelenthető, hogy nemigen hangzott el olyan, ami különösen unfair lett volna. A Renault vezetése meglehetősen távol volt az itt zajló eseményektől. Nem úgy, mint Dieter Zetsche, aki jó néhány versenyen részt vesz – vagy például Sergio Marchionne.”

„Azt hiszem, részben azért voltunk ennyire vokálisak, hogy ezek az üzenetek visszajussanak a Renault vezérkarához – arról, hogy vannak problémák, amiket meg kell oldani.”

„Elég megállapodott és konzervatív szervezet ők, a mi DNS-ünkben pedig kódolva van a versengés, az, hogy folyamatosan fejlődni akarunk. Az év utolsó negyedében rengeteg ígéretet tettek, és a 2014-es idény után is.”

„Sajnos – mivel több Mercedes-motort használó csapat is fejlődött – a lemaradásunk nagyobb lett, és a Ferrari is előrelépett. Szóval egyre hátrébb csúsztunk, és sajnos ilyen helyzetbe kerültünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!