Friss hírek

Red Bull: Jól jönne nekünk, ha Russell tartani tudná a lépést Hamiltonnal

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint hasznos lenne számukra, ha George Russell tartani tudná a lépést Lewis Hamiltonnal 2022-ben – egyelőre azonban nem biztos abban, hogy a brit pilóta mennyire is jó valójában.

Russell Valtteri Bottas helyét veszi át a Mercedesnél jövőre, a Williamsnél eltöltött 3 éve során pedig sokakat lenyűgözött teljesítményével, főleg az időmérőkön mutatott tempójával.

Az idei szezon során a brit tehetség négy alkalommal is beverekedte magát a Q3-ba, a Belga Nagydíjon az első sorból rajtolhatott, az esős időmérőn csak Max Verstappen volt jobb nála.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, Russell valóban remek teljesítményre képes egy körön, számukra pedig nagyon jól jönne, ha a fiatal versenyző a futamokon is tartani tudná a lépést Hamiltonnal.

„Először látnom kell azt, hogy milyen gyors valójában Russell” – mondta Marko a Gazzetta dello Sport című lapnak, amikor arról faggatták, a brit pilóta képes lesz-e pontokat rabolni Hamiltontól jövőre.

„Az időmérőkön gyors volt az elmúlt idényben. De a versenyeken alig volt jobb Nicholas Latifinél. Szóval látnunk kell, mennyire lesz gyors a versenyeken.”

„Ha hozni tudja Hamilton sebességét, az előny lehet számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!