Red Bull: Két autóval fogjuk támadni Leclerc-t! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Két autóval fogjuk támadni Leclerc-t!

Helmut Marko szerint nagy előny lehet a Red Bull számára az, hogy Carlos Sainz nem lesz ott segítségül Charles Leclerc-nek a vasárnapi Francia Nagydíjon, miközben ők két autóval indíthatnak támadást a monacói ellen.

A szombati időmérő edzésen Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót Le Castellet-ben, a Ferrari versenyzője 3 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a világbajnoki címvédő Max Verstappen. Leclerc-nek nagy segítséget nyújtott csapattársa, Carlos Sainz, aki ugyan a mezőny végéről indul, de beverekedte magát a Q3-ba, ahol szélárnyékot adott a monacói pilótának.

A Red Bullnál azonban nem dőltek a kardjukba a tegnapi vereség okán, sőt: Helmut Marko szerint komoly esély kínálkozik számukra a mai versenyen.

 

„Bízunk a versenytempónkban” – mondta a szakember a német Sky Sport F1 televíziónak. „Ami a gumikat illeti, lehetőségünk van választani az egy, illetve a két kiállás között.”

A Red Bull tanácsadója szerint az a 3 tizedes különbség, ami az időmérőn mutatkozott Leclerc és Verstappen között, nem reprezentatív azért, mert Carlos Sainz szélárnyékot adott csapattársának.

„Másfél-két tizedmásodpercet nyert vele. Szóval a különbség nem olyan drasztikus, mint amilyennek tűnik.”

Marko beszélt arról is, mivel Sainz a mezőny végéről lesz kénytelen rajtolni a motorkomponensek cseréje miatt, a Red Bull előnyben lehet majd, hiszen két autóval is támadni tudja Leclerc-t.

„Ebből a szempontból ez egy jó rajtpozíció” – mondta a szakember, utalva Verstappen 2., illetve Sergio Perez 3. helyére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!