Friss hírek

Red Bull: Közelebb kerültünk a Mercedeshez

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerült közelebb kerülniük az ismét domináló Mercedeshez, még ha Daniel Ricciardo 49 másodperces hátránya nem is ezt bizonyítja.


Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerült közelebb kerülniük az ismét domináló Mercedeshez, még ha Daniel Ricciardo 49 másodperces hátránya nem is ezt bizonyítja.

Ricciardo harmadikként ért célba a barcelonai versenyen, míg Sebastian Vettel negyedik lett. A futamot Lewis Hamilton nyerte meg csapattársa, Nico Rosberg előtt, a Mercedes pedig ismét domináns teljesítménnyel rukkolt elő.

Hirdetés
 

Christian Horner szerint nincsenek akkora hátrányban a németekkel szemben, mint azt a közel 50 másodperces hátrány sugallja.

„Valójában kisebb volt a hátrányunk, ha kicsit mélyebben megvizsgáljuk a versenyt” – mondta a szakember.

„A 49 másodperces különbség némiképp mesterkélt, mert Daniel sok időt elvesztegetett a Williams mögött az első etapban, és aztán az ember a senki földjén találja magát, a futam végéig spórol az abroncsokkal.”

„Ha megnézzük az utolsó etapot, ahol a Mercedesek is padlógázzal mentek, Sebastian és Daniel pedig tiszta pályán autózhatott, láthatjuk, hogy közelebb kerültünk. Nagyjából 6 tizedmásodpercet mondanék.”

„Szóval még sok munka vár ránk, de határozottan közelebb kerültünk. Ők is keményen nyomták, nem vették lazára a figurát. Jó látni, hogy előreléptünk, és a mezőny többi tagja előtt járunk.”

Amikor arról kérdezték, egyetért-e Fernando Alonsóval, aki szerint a Mercedes akár a szezon összes futamát megnyerheti, Horner így felelt: „Előfordulhat, de elég valószínűtlen. Nagyon jó autójuk van, remek motorjuk és pilótáik, minden remekül összeállt. De a dolgok változhatnak. Tavaly mi nyertük az utolsó kilenc futamot, és minden gyorsan megváltozott.”

A Red Bull csapatfőnöke emellett kifejtette, eszük ágában sincs még lemondani a bajnoki álmokról.

„A Mercedes domináns pozícióba hozta magát, keményen megdolgozott ezért. Van választásunk: vagy összecsomagolunk és hazamegyünk, vagy küzdünk azért, hogy csökkentsük a hátrányunkat. Sikerült kisebb eredményeket elérnünk ezen a hétvégén, és továbbra is keményen nyomjuk, és megpróbáljuk csökkenteni a lemaradásunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!