Friss hírek

Red Bull: Leclerc érkezésével új szintre léphet Vettel

Sebastian Vettel Ferrari
Charles Leclerc érkezésének köszönhetően Sebastian Vettel „új szintre” emelheti teljesítményét a 2019-es Forma-1-es szezonban – ezt mondja a német versenyző korábbi főnöke, Christian Horner.

Vettel a Red Bull színeiben korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert meg, néhány éve azonban már a Ferrari versenyzőjeként igyekszik gyarapítani vb-elsőségeinek számát – eddig sikertelenül.

A Ferrari a tavalyi szezont követően nem hosszabbította meg Kimi Räikkönen szerződését, helyét pedig egy feltörekvő tehetség, Charles Leclerc vette át.

Horner szerint az ifjú monacói nagyon megnehezíti majd Vettel dolgát 2019-ben.

„Charles egy nagyon izgalmas tehetség. A sport szempontjából ezt nagyszerű látni” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Sebastian már 31 éves, a feltörekvő fiatalok pedig kezdenek nyomást gyakorolni a már rutinos versenyzőre. A sport szempontjából ez igazán lenyűgöző.”

„Vettelnek viszonylag könnyű dolga volt Kimi oldalán. Charles érkezésével viszont egy kicsit talán keményebben kell dolgoznia, de új szintre emelkedhet. Szóval még akár jó is lehet neki, ha keményebben hajtják egy kicsit.”A Ferrarinál nemcsak versenyzői fronton volt változás: Maurizio Arrivabene csapatfőnök helyét Mattia Binotto vette át.

Amikor Hornert arról kérdezték, milyen pozícióban van Vettel a maranellói gárdánál, a szakember így felelt: „Biztos vagyok benne, hogy támogatnia kellett ezeket a változtatásokat, és természetesen sokat várnak az embertől, ha az első számú versenyző a Ferrarinál.”

„Új csapattársakat és új menedzsmentet kap, szóval elég sok újdonság veszi őt körül idén.”

Horner mindazonáltal azt mondja, az eddig technikai igazgatóként dolgozó Mattia Binottónak nehéz dolga lesz, és két vezetői pozícióban egész biztosan nem tevékenykedhet.

„Ez egy hatalmas munka Mattia számára, hiszen két szerepkörben nem dolgozhat. Vagy technikai igazgató az ember, vagy csapatfőnök. Elég nehéz dolga van most, ha két pozíció között kell ingáznia.”

„Mindkettő hatalmas munka, szóval lesz majd egyfajta evolúciós folyamat. Valamiért meghozták ezt a döntést, úgy döntöttek, hogy választanak egy ötödik csapatfőnököt azóta, hogy én a Red Bullnál a Ferrari ellen dolgozom.”

„És a menedzsmentben mindenféle változtatás kulturális és hozzáállásbeli változásokkal is jár, ez pedig időbe telik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek