Red Bull: Lesz megoldás a pályahatárok problémájára Spielbergben - F1VILÁG.HU

Red Bull: Lesz megoldás a pályahatárok problémájára Spielbergben

HIRDETÉS
Igyekszik megoldást találni a pályahatárok problémájára a Red Bull Ring – mindezt Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója árulta el egy interjúban.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2023 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A múlt hétvégi Belga Nagydíjon rengeteg köridőt kellett érvényteleníteniük a versenybíróknak, miután a versenyzők számos alkalommal átlépték a pálya határát szegélyező fehér vonalat – különösen a 9-es és 10-es kanyarokban.

A pályakiszélesítés problémája már évek óta jelen van Ausztriában, mostanáig pedig nem sikerült hatékony megoldást találni. Nemrég kiderült, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt szerette volna, ha a Red Bull Ring vezetői módosítanak a pálya problémás részein – egész egyszerűen azt javasolták, hogy kisebb sóderágyakat helyezzenek el a kerékvetők külső oldalán. Ezt viszont nem valósították meg Spielbergben, elsősorban azért, mert a MotoGP-ben aszfaltozott bukóterekre van szükség, a pálya pedig évről évre fogadja a gyorsaságimotoros világbajnokság mezőnyét.

„Az érv mindig a MotoGP, de azt gondolom, valami rugalmas és hasznos megoldással kell előállni a Forma-1 számára” – mondta Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke. „Egy sódercsíkra, vagy valami elrettentőre szükség van. A probléma az, hogy jelenleg nagyon nehéz dolguk van a versenyzőknek, mivel nem látják a fehér vonalat az autóban, szóval pusztán megérzésre kell hagyatkozniuk.”

„Ezt meg kell vizsgálni a következő évre, el kell rettenteni a versenyzőket attól, hogy a pálya azon részére hajtsanak.”

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója biztos benne, a 2024-es Osztrák Nagydíjra megoldás fog születni.

„Alapvetően úgy tűnik, 1200 szabálysértést számoltak össze. Ez őrület” – mondta a szakember az Österreich című lapnak.”

„Ezért is állok amögött, hogy valami történjen a következő, 2024-es nagydíjra. Biztosan lesz megoldás.”

Úgy tudjuk, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) folyamatos kapcsolatban áll a Red Bull Ring képviselőivel, akik a következő egy évben kőkeményen dolgoznak majd azon, hogy a jövőben ne forduljanak elő hasonló problémák.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!