Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Red Bull: Lett volna következménye, ha büntetik Verstappent

Fotó: Red Bull Racing
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko look on in the garage during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 27, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nem maradt volna következmények nélkül, ha Max Verstappentől elveszik az Osztrák Nagydíjon szerzett győzelmét.

Verstappen az Osztrák Nagydjon 2 körrel a futam vége előtt, vitatott manőverrel előzte meg Charles Leclercet, így szerezte meg a győzelmet – a versenybírák még sokáig vizsgálták az esetet, ám végül nem büntették meg. 

Marko a Motorsport-Total.com-nak elárulta, ha a győzelmüket egy ilyen manőver miatt elvették volna, akkor az egy olyan Forma-1 lenne, „ami őket nem érdekli”. 

„Ha elvették volna a győzelmünket, akkor annak biztosan lettek volna következményei” – mondta a tanácsadó. 

Marko elmondta, nem beszéltek Dietrich Mateschitz tulajdonossal arról, hogy mit tettek volna, ha a versenybírák úgy döntenek, szabálytalan volt a manőver. 

„De azt mondtuk volna, hogy így nem érdekes nekünk a Forma-1” – mondta Marko. „És akkor Max szavaival élve: így akár otthon is maradhatnánk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS