Red Bull: Logikus volt Verstappen kerékcseréje - F1VILÁG.HU

Red Bull: Logikus volt Verstappen kerékcseréje

Max Verstappen egy rosszul időzített kerékcserével biztosnak tűnő győzelmet veszített el az Forma-1-es Azeri Nagydíjon, de a csapata szerint senki sem követett el hibát.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner elmagyarázta, mi történt a Red Bull háza táján, amikor az Azeri Nagydíj első harmadában rossz ütemben hívták ki a bokszba Max Verstappent. A holland pilóta a futam tizedik körében kényelmes előnnyel vezette a futamot, amikor az ötös-hatos kanyar között sárga zászlós szakasz lépett érvénybe Nyck de Vries koccanása miatt.

Hosszú másodpercekig bizonytalanság uralkodott el a pályán, ugyanis az AlphaTauri egy kitört keréktől eltekintve menetképesnek tűnt, így kérdés volt, hogy pályára küldik-e a biztonsági autót. A Red Bull ezekben a másodpercekben döntött úgy, hogy kerékcserére hívja az éppen bokszbejárat környékén járó Verstappent, ami rövid időn belül rossz döntésnek bizonyult. Verstappen alig végzett a kerékcseréjével, felvillant a safety car felirat, így Verstappenen kívül mindenki „olcsó” kerékcseréhez jutott a mezőnyben. A holland visszaesett a harmadik helyre.

 

Akárhogy is történt, Horner szerint a Red Bull stratégái nem hibáztak.

„A versenytávot tekintve az volt az optimális ideje a kiállásnak. De Vries nem állt a falba, a motorja még járt, és számunkra úgy tűnt, hogy vissza tud tolatni a pályára. Szóval elköteleztük magunkat a bokszkiállás felé. Néha történnek ilyen dolgok, utólag pedig mindig könnyű okosnak lenni. A balszerencséje lett Checo szerencséje.”

Perez a számára nehezen alakuló Ausztrál Nagydíj után vágott vissza, ahol csak az ötödik helyen sikerült célba érnie. Horner nem szalasztotta el a lehetőséget, alaposan megdicsérte a pilótáját, aki annak ellenére nyert, hogy Verstappen végig keményen szorongatta őt.

„Szenzációs hétvégét teljesített. Ezen a pályán mindig kivételesen vezet. Nem tudom, mi a titka Azerbajdzsánnak, de itt mindig kiváló eredményt ér el. A biztonsági autóval kicsit szerencséje is volt, de ezt tudni kell kihasználni. Előnyt épített ki és végig irányítása alatt tartotta az eseményeket, szóval fenomenális hétvégéje volt” – tette hozzá Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Logikus volt Verstappen kerékcseréje
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!