Red Bull: Még fejlődnie kell a Renault-nak

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo elismerte, motorpartnerük, a Renault még nem áll úgy V6-os erőforrásával, ahogy szeretne.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo elismerte, motorpartnerük, a Renault még nem áll úgy V6-os erőforrásával, ahogy szeretne.

A Milton Keynes-i alakulat számára kiábrándítóan indult az előszezon február elején, Jerezben, a Renault azonban komoly előrelépést ígért a barcelonai gyakorlásra.

Ricciardo azonban a csütörtöki tesztnapot követően úgy fogalmazott, bőven van hová fejlődni még.

„Még finomhangoljuk a dolgokat, nem tartunk ott, ahol szeretnénk a motor és a vezethetőség tekintetében” – mondta az ausztrál.

„Ugyanakkor nem is számítottunk arra, hogy minden rendben lesz. Tudtuk, hogy időbe telik, szóval azt hiszem, úgy állunk, ahogy vártuk. Néhányan valamivel előttünk járnak, de Melbourne-ben talán már jók leszünk.”

Ricciardo azt mondja, látja a fényt az alagút végén, a Renault legfőbb problémát ugyanis sikerült már maguk mögött hagyniuk.

„Azt hiszem, a legnagyobb gondokat már megoldottuk. Már csak a finomhangolásról szól a történet, arról, hogy vezethetőbb legyen a motor, és több erőt sajtoljunk ki belőle. Nem tettünk meg 100 kört, de nem kellett cserélgetnünk az erőforrást, mint Jerezben.”

„Szóval kétségtelen, hogy előreléptünk ezen a téren.”

Ricciardo a harmadik legjobb időt futotta csütörtökön a lágy keverékű gumikkal, miközben Kimi Räikkönen a közepes keverékkel gyorsabb tudott lenni nála.

„A Ferrari elég erősnek tűnik. Nem tudom, Räikkönen milyen gumikkal ment, de elég jónak tűnnek.”

Amikor az ausztrálnak elmondták, hogy a finn a közepes keveréket használta, így felelt: „Nos, akkor elég jók.”

„Biztos vagyok abban, hogy a Mercedes is ott lesz. Ez a két csapat diktálja a tempót ebben a korai szakaszban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!