Red Bull: Még néhány óránk van - F1VILÁG.HU

Red Bull: Még néhány óránk van

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint hosszú éjszaka előtt áll az istálló, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérőjéig felzárkózzanak a Mercedesre.
SI202112100308_hires_jpeg_24bit_rgb

Az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján az első szabadedzésen Max Verstappen végzett az élen, a második tréningen azonban már a Mercedes és Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a Red Bull hátránya pedig több mint 6 tizedmásodperc volt. 

„A Mercedes eléggé erősnek tűnik, mindenekelőtt az első két szektorban. A harmadik szektorban felzárkózunk, de az első két szektorban már addigra sokat veszítünk” – mondta Hamilton. 

És hogy mire számít Horner a pénteki edzésnapot követően? „Hosszú estére itt és Milton Keynes-ben is.”

„Még van 23 óránk, hogy találjunk egy jobb beállítást és jobb tempót” – folytatta. 

Hamilton szombaton pedig egy korábbi, ám újabb motort kap, ami további előnyt jelenthet számukra Horner szerint. 

„A motor jelentősen több teljesítményt ad számára. Szóval nekünk másképp kell összerakni a körünket. A tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk” – nyilatkozta. 

Az egyéni világbajnokság mellett még a konstruktőri csata sem lefutott, a Mercedes jelenleg 28 ponttal vezet a Red Bull előtt – Horner tisztában van vele, hogy ellenfeleik balszerencséjére lenne szükség ahhoz, hogy a csapatok pontversenyében ők diadalmaskodjanak. 

„A konstruktőri bajnoki címhez hosszú út vezet, a Mercedesnél ahhoz kellene egy kiesés” – mondta, majd hozzátette, Sergio Pereznek fontos szerepe lesz a hétvégén. 

Az ő feladata, hogy segítse a csapattársát. Ő egy csodálatos csapatjátékos, egész évben az volt. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz, amit csak tud, hogy segítse Maxot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!