Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Red Bull: Még nem a miénk a bajnoki cím

Habár versenyzője, Sebastian Vettel az eddig eltelt hat versenyből ötöt megnyert, a Red Bull Racing alakulata nem gondolja azt, hogy lefutott lenne a világbajnokság.


Habár versenyzője, Sebastian Vettel az eddig eltelt hat versenyből ötöt megnyert, a Red Bull Racing alakulata nem gondolja azt, hogy lefutott lenne a világbajnokság.

A világbajnoki címvédő Monacóban sem talált legyőzőre az elmúlt hétvégén: a pole pozíciót megszerezve – s ugyan nagy küzdelmek árán, de – győzni tudott az utcai helyszínen, ezzel 58 pontosra növelte előnyét a mclarenes Lewis Hamiltonnal szemben.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban úgy véli, semmi sem biztos, hiszen gyorsan fordulhat a kocka a Forma-1-ben.

„Sebastian hat versenyen 7 ponttal szerzett kevesebbet a maximumnál, ez fenomenális szezonkezdet” – mondta a csapatfőnök boldogan.

„A versenyek kivétel nélkül izgalmasak voltak. Ez a mostani beillett egy thrillernek is, ő pedig megcsinálta a maga szerencséjét. Jenson [Button] viszont nagyon gyors volt, Lewis [Hamilton] tempója pedig egy héttel ezelőtt volt kiváló, míg Fernando [Alonso] itt volt nagyon erős. Még semmit sem vehetünk biztosra. Ezek az eredmények viszont rendkívüli módon megfelelnek a csapat számára.”

„Még ha komoly nyomás alatt egy rendkívül nehéz győzelmet is arattunk Monacóban, még hosszú az út a bajnokságban és a dolgok nagyon-nagyon gyorsan változhatnak. Seb előnye egészségesnek mondható, de a pontok az új rendszer miatt meglehetősen csalókák. A jelenlegi, 58 pontos előnye a régi szisztéma szerint 20 pont lenne, tehát tulajdonképpen két győzelem.”

„Ez nagyon-nagyon gyorsan megváltozhat. Nagyszerű pozícióba küzdötte magát, csak 7 ponttal szerzett kevesebbet a maximumnál, de mint azt láthattuk az elmúlt két hétben, több rivális is nagyon komoly nyomás alá helyezte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!