Red Bull: Még nem mondtunk le Räikkönenről

Még nem mondott le Kimi Räikkönen szerződtetéséről a Red Bull csapata, noha a versenyző menedzsere, Steve Robertson a héten úgy nyilatkozott, az osztrák istállóval folytatott egyeztetések zátonyra futottak.Még nem mondott le Kimi Räikkönen szerződtetéséről a Red Bull Racing csapata, noha a versenyző menedzsere, Steve Robertson a héten úgy nyilatkozott, az osztrák istállóval folytatott egyeztetések zátonyra futottak.

Múlt szombaton a német Sport Bild című lap gyakorlatilag tényként közölte, a Red Bull eldöntötte, hogy 2014-ben a jelenleg még a Toro Rossónál versenyző Daniel Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa.

Néhány nappal később Steve Robertson, Kimi Räikkönen menedzsere megerősítette, a világbajnok alakulattal folytatott tárgyalásaik nem voltak eredményesek, így a finn pilóta 2014-ben biztosan nem szerződik a Red Bullhoz.

Csütörtökön azonban a belgiumi paddockban Christian Horner, a Milton Keynes-i gárda csapatfőnöke kijelentette, még nem hoztak végleges döntést jövő évi felállásuk kapcsán, így Räikkönen továbbra is szerepel a listájukon.

„Még semmi sincs eldöntve” – mondta a szakember. „Azt mondtuk, nyáron szeretnénk rendezni ezt a dolgot, de még nem született döntés.”

„Jelen pillanatban semmit sem zárnék ki. Amíg nem véglegesítjük, hogy ki kapja meg a második ülést, addig nem sokat mondhatok.”

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról kérdezte a Red Bull csapatfőnökét, Räikkönen menedzsmentje miért tekinti lezártnak a tárgyalásokat, Horner így felelt: „Erről Steve-et [Robertson] kellene megkérdezni. Én is csak a nyilatkozatát láttam.”

„Még nem hoztunk döntést a másik versenyzői ülésről, de ha így lesz, önök lesznek az elsők, akik megtudják.”

„Kimi a maga ura. Azt gondolom, legvégül azt fogja tenni, ami a legjobb saját maga számára. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyon sokan érdeklődnek az ülésünk iránt, és van időnk a döntésig, szóval arra fogjuk használni ezt a lehetőséget, hogy a lehető legjobban kiértékeljük a versenyzői piacot.”

Arra a határozott kérdésre, hogy Räikkönen szerepel-e még a Red Bull listáján, Horner így válaszolt: „Ez csak rajta múlik. Szeretnénk jó döntést hozni, és a megfelelő időben fogjuk ezt megtenni.”

Miután Mark Webber bejelentette, az idény végén távozik a Forma-1-től, Christian Horner úgy fogalmazott, valójában Räikkönen és Ricciardo között dől majd el versenyzői ülésének sorsa – most viszont utalt arra, több lehetőség is adott a Red Bull számára.

„Meg kell bizonyosodni arról, hogy minden lehetőséget fontolóra veszünk – és valójában több opciónk van, mint azt talán gondolják.”

A Magyar Nagydíjon röppentek fel hírek arra vonatkozóan, hogy a ferraris Fernando Alonso menedzsmentje is felkereste a világbajnok alakulatot.

Arra a kérdésre, hogy Alonso is az esélyesek között szerepel-e, Horner így reagált: „Erről Fernandót kell megkérdezni. Szerintem szerződésben áll a Ferrarival. Hangsúlyozom, gondosan kihasználjuk az időt arra, hogy fontolóra vegyük lehetőségeinket – ha ez megtörtént, már lesz mit mondanunk.”

Habár Ricciardo remek munkát végez idén a Toro Rossónál, és a Red Bull a silverstone-i teszten látottakkal is elégedett, Horner kijelentette, még nincs eldöntve, hogy az ausztrál lesz Webber utódja.

„Daniel remek munkát végzett a teszten, illetve az előző versenyeken. De ez nem jelenti azt, hogy el is dőlt a dolog. Ez egy fontos döntés számunkra, és szeretnénk kihasználni az időt ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzunk, és minden lehetőséget számításba vegyünk.”

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok versenyző szeretne ebben az autóban ülni.”

Horner elárulta, az Olasz Nagydíj környékén várható bejelentés 2014-es versenyzői felállásukkal kapcsolatban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!