A Red Bull még nem tudja, hogyan zárkózzon fel - F1VILÁG.HU

A Red Bull még nem tudja, hogyan zárkózzon fel

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of China

A Red Bull versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen elismerték, egyelőre még nem igazán tudják, csapatuk miért van hátrányban a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

Az osztrák istálló nagy reményekkel vágott neki a 2017-es évadnak, a szezon első két versenyhétvégéjén azonban riválisaikkal nem tudták tartani a lépést, főleg nyers tempó tekintetében.

„Nem arról van szó, hogy 3-4 tizedmásodperc hiányzik – több mint 1 másodpercről van szó. Egy éjszaka alatt ezt nem lehet behozni” – mondta Daniel Ricciardo Bahreinben.

„De mindig érezzük, hogy Európába érkezvén a dolgok elkezdenek jobban alakulni számunkra. Szeretném azt mondani, hogy mire megérkezünk Barcelonába, már 1 másodpercen belül leszünk, és aztán felzárkózunk.”

„Arra számítottunk, hogy közelebb leszünk. De jelenleg túl messze vagyunk, és nem tudjuk azt mondani, hogy ’ezen a versenyen már az ő tempójukat hozzuk’.”

Ricciardo felhívta a figyelmet arra, hogy a Red Bull a V6-os erőforrások bevezetése óta a felzárkózással van elfoglalva, és a rivális csapatok felzárkóztak a karosszériát tekintve is.

„Adrian Newey hatalmas név, ez kétségtelen, de a topcsapatoknak, a Ferrarinak és a Mercedesnek is remek részlegeik vannak. A fejlesztésekben mi nagyon jók vagyunk, és ezt tavaly is megmutattuk. De az nem erősség, hogy hátrányból kezdünk – az gyengeség.”

„Sajnos amióta én a csapatnál vagyok, az évad eleje óta a felzárkózással voltunk elfoglalva.”

Max Verstappen hozzátette, a Red Bull már a téli teszteken látta, hogy nehéz helyzetben lesz, és próbálják a legtöbbet kihozni a helyzetből.

Hirdetés

„Természetesen az ember győzelmekért akar harcolni, de ha ez nem lehetséges, el kell fogadni, és a legjobbra kell törekedni. Mi épp ezt tesszük” – mondta a holland.

„Hogy miért és hogyan nem működnek a dolgok? Ha tudnánk, már elöl lennénk.”

A Red Bull egyébként a tervek szerint a Spanyol Nagydíjra egy teljesen új autóval érkezik majd, és a Renault továbbfejlesztett erőforrásaitól is sokat vár – ez várhatóan Kanadában debütál majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!