Friss hírek

Red Bull: Meggyőződésünk, hogy Hamilton kap még egy rajtbüntetést idén

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, továbbra is biztosak abban, hogy bajnoki riválisuknak, Lewis Hamiltonnak szüksége lesz még egy új motorra az idei világbajnokság hajrájában.

A hétszeres világbajnok autójába már a Török Nagydíjon is beépítettek egy új belső égésű motoregységet, mely miatt 10 rajthelyes büntetést kapott, a Mercedesnél azonban már akkor sem zárták ki, hogy a szezon utolsó versenyeire még egy új erőforrásra szüksége lesz.

Ha nem is cserélik ki a komplett erőforrást, könnyen lehet, hogy valamely komponensből be kell építeni egy újat – ez pedig ugyancsak rajtbüntetéssel jár majd.

Hirdetés
 

A Red Bullnál még az Orosz Nagydíjon építettek be egy komplett V6-ost Max Verstappen autójába, és mivel az idén már a negyedik volt, a holland pilótát a mezőny végére sorolták, ahonnan végül a 2. helyre küzdötte fel magát.

Helmut Marko biztos benne, Hamiltonnak a hajrában szüksége lesz majd még egy vadonatúj erőforrásra.

„Továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy Hamiltonnak szüksége lesz egy új motorra” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak, majd hozzátette, ők már nem tervezik, hogy motort cserélnek versenyautóikban a szezon végéig.

„Normál körülmények között nem lesz szükségünk további motorcserékre.”

Marko azt mondja, az is a Red Bull malmára hajthatja a vizet, hogy jobban tudnak alkalmazkodni a várható időjárási körülményekhez.

„Lesznek olyan versenyeink, ahol forróság van, és korábban ez előnyt jelentett nekünk.”

Verstappen jelenleg 12 pontos előnnyel vezeti az egyéni bajnokságot Hamilton előtt, míg a Red Bull 23 pontos hátrányban van a Mercedesszel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!