Friss hírek

Red Bull: Megtaláltuk azokat a beállításokat, amik működnek Pereznél

Igazán erős teljesítménnyel rukkolt elő az elmúlt időszakban a Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Max Verstappen, Christian Horner csapatfőnöke pedig elárulta, a mexikói egyre otthonosabban érzi magát versenyautójában.

Perez az idén már Aston Martin néven szereplő Racing Pointtól érkezett a Red Bullhoz, és bár a szezon első felében hullámzóan teljesített, mostanság egyre jobb eredményeket nyújt, a legutóbbi két versenyen pedig a dobogóra is felállhatott.

A Red Bull számára nagyon fontos, hogy Max Verstappen mellett Perez is rendszeresen pontokat gyűjtsön, hiszen öt futammal a bajnokság vége előtt 23 pontos hátrányban van a Mercedesszel szemben a konstruktőrök között.

Christian Horner azt mondja, Perez egyre magabiztosabban érzi magát autójában, ez pedig a teljesítményén is meglátszik.

„Azt gondolom, az önbizalmon múlik ez” – mondta a szakember. „Az elmúlt néhány versenyen már kezdett összeállni. Monzában erős volt, Szocsiban szintúgy, mindkét versenyen dobogón kellett volna végeznie.”

„És erős volt Isztambulban is, mint ahogy ezen a hétvégén is végig megvolt a tempója. Szóval szerintem az önbizalma hozta ezt. Szükségünk is van rá az év ezen szakaszában, hogy jól teljesítsen. A vasárnapi is egy nagyszerű eredmény volt számára.”

„Azt gondolom, megtaláltuk azokat a beállításokat, amik működnek nála. És egyre jobban tudjuk az ő stílusának megfelelően optimalizálni az autót. Most fontos versenyek jönnek, szóval úgy kell szerepelnünk, ahogy ezen a hétvégén is tettük. Nem volt szerencséje azzal, hogy szombaton lecsúszott a pole-ról. Viszont nagyszerű fejlődést ért el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!