Red Bull: Megvan az ellenszer a Mercedes teljesítményére - F1VILÁG.HU

Red Bull: Megvan az ellenszer a Mercedes teljesítményére

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint megtalálták az ellenszert a Mercedes feljavult teljesítményére, azt azonban még látni kell, hogy az működik-e a gyakorlatban is.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda makes a pitstop during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Mercedes 36 pontos előnyre tett szert a konstruktőri pontversenyben az energiaital-gyárosokkal szemben, a Red Bull kulcsemberei pedig a két héttel ezelőtti Török Nagydíj után arról nyilatkoztak, meglepte őket a Mercedes autóinak egyenesbéli teljesítménye.

Az osztrák istálló már hetekkel ezelőtt kérdésekkel fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), ők azonban mindent rendben találták a Mercedes-motorok kapcsán.

Az isztambuli hétvégét követően a Red Bull kőkeményen dolgozott azon, hogy megtalálja a Mercedes titkát – vagy legalábbis ellensúlyozni tudja a német istálló teljesítményét.

„Számos intenzív meetingünk és elemzésünk volt Törökország óta” – mondta Helmut Marko a Kronen Zeitungnak. „Elméletben találtunk ellenszert, de majd meglátjuk, mi a helyzet a gyakorlatban.”

Max Verstappen előnye jelenleg 6 pont az egyéni versenyben Lewis Hamilton előtt, Marko pedig azt mondja, a saját teljesítményükre fókuszálnak a hátralévő versenyeken. 

„Két további győzelemre és négy dobogóra van szükségünk. Ez lehet az összetevője a világbajnoki címnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!