Friss hírek

Red Bull: Mi leszünk a Mercedes legfőbb ellenfelei!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a 2020-as szezon elején ők lesznek a Mercedes legfőbb ellenfelei. A szakember azt mondja, véleménye szerint nagyon jól sikerült a felkészülésük az új idényre.

A Forma-1-es idény július első hétvégéjén rajtol majd el Ausztriában: a Red Bull Ringen két futamot is rendeznek, hiszen egy héttel később, 12-én is tartanak egy versenyt Spielbergben.

A Red Bull csapata pedig optimistán készül az idénynyitóra, hiszen az elmúlt években nyerni tudtak Ausztriában.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap egy interjúban azt mondta, természetesen a vb-címet tűzték ki célul, és úgy véli, a végső győzelemre idén reális esélyük is lehet.

„Jó ideje dolgozunk már ezen, és időről időre voltak visszaeséseink. Most viszont egy szolid motorpartnerünk van a Honda személyében, és tanultunk a korábbi hibákból, melyek elsősorban olyanok voltak, hogy csak a szezon közepére váltunk igazán versenyképessé” – mondta a szakember az RTL-nek.

„Most a szezon közepén kezdünk, a felkészülésünk pedig sokkal jobb volt.”

Marko azt mondja, bár vb-címvédőként természetesen a Mercedest tartja favoritnak, úgy véli, a Red Bull lesz az ezüstnyilak legfőbb ellenfele 2020-ban.

„Az egyértelmű favorit a Mercedes, vagyis inkább Lewis Hamilton. De úgy tekintünk magunkra, mint az első és legkomolyabb riválisukra.”

„A szokásos edzéseink lesznek pénteken és szombaton, és bízom benne, hogy elérhetünk valamit ott. Viszont természetesen jó esély van rá, hogy forróság lesz júliusban. Elképzelhető, hogy a szokásos edzettségi szint és koncentráció nem lesz majd adott. A nézők számára ez természetesen egy hozzáadott tényező az izgalmak szempontjából. De a felkészülést tekintve megtettük, ami tőlünk telt.”

Marko szerint a Ferrari nincs jó formában, ám ettől függetlenül még okozhatnak meglepetést az olaszok.

„Minden, amit tudunk, hogy a Ferrari nem igazán volt a Mercedes, vagy a Red Bull szintjén a teszteken. De talán sikerült egy kicsit felzárkózniuk időközben, mert a tesztek megtévesztőek tudnak lenni. A középmezőny csapatait tekintve viszont kétlem, hogy bárkinek is sikerült volna jelentősen csökkentenie hátrányát az élcsapatokhoz képest. Talán egy kicsit közelebb tudtak kerülni, de nem hiszem, hogy képesek lesznek a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!