IMOLAGP

Red Bull: Mi leszünk a Mercedes legfőbb kihívói!

NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during the Red Bull Racing RB16 launch at Silverstone Circuit on February 12, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-233BPFSWH2111 // Usage for editorial use only //
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint 2020-ban ők lesznek a Mercedes első számú kihívói a Forma-1-ben. A szakember szerint az adatok biztatóak, a téli teszteken viszont jól kell dolgozniuk.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágnak neki az új szezonnak: a csapat a Hondával eltöltött első közös évében három versenyt nyert tavaly, idén pedig a világbajnoki címért szeretnének harcba szállni.

A Red Bull a mezőny többi tagjával együtt szerdán megkezdi a téli teszteket Barcelonában, Marko szerint pedig optimistán várhatják a felkészülés további részét – habár címvédőként természetesen a Mercedes a favorit.

„Viszont szerintünk mi leszünk az első számú kihívóik. Minden gyengeségünkön dolgoztunk. Már tavaly is jók voltunk, versenyeket nyertünk, viszont csak az év közepétől. Idén ez nem történhet meg. Készen állunk, és rögtön támadni akarunk!” – mondta a szakember.

A csapat nyolcszoros futamgyőztese, Max Verstappen természetesen osztja a Red Bull törekvéseit.

„Szeretnénk beleszólni a vb-címért zajló küzdelembe” – mondta. „Már az első versenytől kezdve dobogón akarunk lenni, meg akarjuk tenni az utolsó lépést ahhoz, hogy végre minden versenyen győzhessünk.”

Helmut Marko egyébként kifejtette, nagyon örül annak, hogy Verstappen szerződését nemrég 2023 végéig meghosszabbították.

„Ez nagyon fontos volt számunkra. Érezni csapaton belül, mekkora lökést adott az egész csapatnak az, hogy Max hosszú távra elkötelezte magát, ez pedig fontos jel” – magyarázta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!