Friss hírek

Red Bull: Miért Perez? Mert sokat tud a Mercedes-motorról!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko elárulta, rendkívül nyomós érv volt Sergio Perez szerződtetése mellett az, hogy a mexikói versenyző rengeteget tud a Mercedes V6-os motorjáról.

Az energiaital-gyárosok múlt pénteken jelentették be, Alexander Albon helyét Perez veszi át, így a mexikói lesz Max Verstappen csapattársa 2021-ben.

Perezen kívül Nico Hülkenberg szerződtetése jött még szóba, Marko azonban elárulta, volt egy fontos tényező, ami miatt Perez szerződtetése mellett tették le a voksukat.

„Alaposan kielemeztük a három jelölt, Alexander Albon, Sergio Perez és Nico Hülkenberg erősségeit és gyengeségeit” – mondta az f1-insider.com című lapnak a szakember.

Bár Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég azt mondta, valójában sem Nico Hülkenberg, sem Sebastian Vettel nem volt komoly esélyes Albon ülésére, Marko elárulta, előbbi versenyző teljesítményét igenis kielemezték.

„Hülkenberg határozottan komoly esélyes volt. Végső soron egyetlen dolog döntött Perez javára Hülkenberggel szemben: több tudást hoz magával a Mercedes-motorokkal kapcsolatban. Sajnos Nico Hülkenberg túl kevés lehetőséget kapott az idei szezonban.”

„Miután a Racing Point közölte vele a jövő évi terveket, [Perez] nyilvánvalóan nagyon odafigyelt mindenre, amit a Mercedes csinált. Szóval reméljük, hogy rengeteg információja lesz ezen a téren.”

Marko a Servus TV-nek nyilatkozva arról is beszélt, a Red Bull bajnoki esélyei szempontjából nagyon fontos lesz, hogy mindkét autóval harcolni tudjanak a Mercedesek ellen.

„Ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerj, két autóval kell harcolnod az élen” – fogalmazott. „Mindez a stratégiáról szól, Perez pedig élete formájában van.”

Marko a mexikói pilóta „hihetetlen gumikezelését” és tapasztalatát méltatta, ugyanakkor nyitva hagyta a lehetőséget Albon számára a 2022-es visszatérésre.

„Meglehetősen rövid tárgyalások után jutottunk erre az egyéves megállapodásra. Persze közbe tudunk avatkozni, ha kap egy másik ajánlatot, de az igazság az, hogy amióta Max velünk van, a másik autónk mindig hátrébb volt – kivéve [Daniel] Ricciardót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!